Tûzoltó készülék karbantartók figyelmébe: már csak 2 hónap áll rendelkezésre az ISO 9001 szerinti tanúsítvány megszerzésére!

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Tûzoltó készülék karbantartók figyelmébe: már csak 2 hónap áll rendelkezésre az ISO 9001 szerinti tanúsítvány megszerzésére!

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

2006.01.01-ig a tûzoltó készülékeket gyártó cégeknek ISO 9001 tanúsítvánnyal kell rendelkezniük! Egy ISO 9001 rendszer kialakítás optimális idõtartama 5-10 hónap, ezért itt az ideje készülõdniük! Részletesebben cikkünkben!

 

ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez kérje ajánlatunkat itt!

 

2004. július 7–én jelent meg, és három nap múlva hatályba is lépett a 43/2004-es BM rendelet a tûzvédelem és a polgári védelem mûszaki követelményeinek megállapításáról szóló 2/2002 (I. 23.) BM rendelet módosításáról. A módosító rendelet mellékletének 8. pontja új elõírásokat határoz meg a tûzoltó készülék karbantartásra, ellenõrzésre és javításra vonatkozóan. A jogszabály elõírja, hogy a tûzoltó készülék javító mûhely rendelkezzen:

 

  • a tevékenység végzéséhez szükséges valamennyi speciális felszereléssel és mûszaki útmutatást tartalmazó leírással
  • megfelelõen karbantartó személyzettel
  • valamint 2006.01.01-re a karbantartó tevékenységre vonatkozó, bármely nemzeti rendszerben akkreditált tanúsító által tanúsított minõségbiztosítási rendszerrel

     

 

Ezek szerint a készülék javító mûhelyeknek már csak a 2005-ös év áll rendelkezésre ahhoz, hogy létrehozzák, bevezessék és tanúsíttassák az MSZ EN ISO 9001:2001 szabványnak megfelelõ minõségbiztosítási illetve minõségirányítási rendszerüket. Miben tud ezen cégek számára a STandard-Team Kft segíteni?

 

Szaktudás. Vállalatunk számos tûzoltó készülék javító, karbantartó, ellenõrzõ cég számára épített már ki –évek óta jól mûködõ – ISO 9001 szabvány szerinti minõségbiztosítási, minõségirányítási rendszert. Munkatársaink ismerik ezen cégek tevékenységét, a rájuk vonatkozó elõírásokat, a rendszeresen elõforduló problémákat, így olyan rendszert tudnak kiépíteni, mely hatékony megoldásokat jelent ezekre a problémákra, miközben megfelel a tanúsítók elvárásainak is. Felkészítési rendszerünk biztosítja, hogy a tanúsítás sikeres legyen, nincs szükség utóauditra.

 

Tanúsító választás. Cégünk ismeri a magyar akkreditációval rendelkezõ tanúsítókat, a hozzánk forduló vállalatok számára a felmerülõ egyéb igények szerint tudunk tanúsítót javasolni, illetve felkérni, így elkerülhetõk azok a többletköltségek, melyek abból származnak, ha egy cég nem olyan tanúsítót választ, akivel jól tud együttmûködni.

 

Költségcsökkentés. A minõségirányítási, minõségbiztosítási rendszerek kiépítésén túl vállaljuk a felmerülõ költségekhez állami támogatások megszerzését. Jelen pillanatban még nem írták ki azt a pályázatot, mely ezt a területet érinti, de várhatóan a kiírás még ebben a hónapban megjelenik, s ebben az esetben partnereink számára elkészítjük és benyújtjuk a támogatás megszerzéséhez szükséges pályázatot. A 2004-es évben az ISO 9001 szabvány szerinti rendszerekkel kapcsolatos költségek támogatására beadott pályázataink közül valamennyi nyert.

 

Amennyiben Ön tûzoltó készülék javítással, karbantartással foglalkozik, és még nem rendelkezik ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítvánnyal, kérje ajánlatunkat a következõ lap kitöltésével és visszaküldésével.

 

ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

Rövid Ellátású Láncok

Támogatási rendszer, mely a földrajzilag közeli vállalkozások és termelők együttműködését segíti.