EMAS tanácsadás az Európai környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

EMAS

EMAS Az Európai környezetvédelmi vezetési és hitelestési rendszer

Az EK 761/2001 rendelete, mely EMAS néven vált közismertté lehetőséget teremtett azon vállalatok számára, amelyek környezeti teljesítményük javítását tűzték ki célul, hogy önkéntesen közös Európai Uniós nyilvántartási rendszerben vegyenek részt, hitelesíttessék és nyilvánosságra hozzák környezetvédelmi nyilatkozatukat. Az EMAS regisztráció olyan lehetőség, mellyel jelentős piaci, gazdasági, társadalmi előnyt szerezhet egy vállalat. Számtalan szervezet van, melyhez csatlakozni lehet, sokféle tanúsítvány, melynek megszerzésével ugyanezt ígérik, miért pont az EMAS lenne az, mely valóban biztosítja ezt az előnyt?

Az, hogy a környezetvédelemi szempontok fontos szerepet töltenek be a vállalatok életében, már nem szorul indoklásra. Elvárják a vevők, elvárják a hatóságok, elvárják a vállalat környezetében élő emberek. De a gazdasági számítások is ezt támasztják alá. A szennyezés, (a hulladék és egyéb kibocsátás) minden esetben annak a jele, hogy működésünk nem elég hatékony. Hiszen minden szennyezés olyan kárba ment energia, anyag, és munkaidő, ami nem hoz bevételt, sőt fizetni kell a kezeléséért. Veszteség nélküli folyamat nincs, de a csökkentés érdekében szinte mindig lehet fejlesztést tenni. Az EMAS segítségével egyszerre valósítható meg a környezetvédelmi előírásoknak és elvrásoknak megfelelő működés, és az is, hogy erről mindenki, aki számít tudjon is! Ha szeretnéd, hogy hatékonyabbak legyenek a vállalati folyamatok, és egyúttal csökkenjen a keletkezett hulladék, és egyéb kibocsátás is, kérdd ajánlatunkat ide kattintva.

Miért válasszon bennünket EMAS rendszer tanácsadóként?

Számtalan tanácsadó cég rendelkezik nagy referenciával környezetközpontú irányítási rendszer bevezetése területén. Külföldi felkészítők számtalan EMAS kialakításában vettek részt. Sok felkészítő vállalat rendelkezik kiváló környezetvédelmi ismeretekkel bíró szakemberrel, akik jól ismerik a hazai sajátosságokat. Vannak olyan cégek is, akik jól értenek a marketing tanácsadáshoz.

Mindezeket cégünk együtt nyújtja Neked. Nem csak abban segítünk, hogy az előírásoknak megfelelő, költséghatékony EMAS-t működtess vállalatod, s a kiépítésre, sőt a szükséges fejlesztésekre állami támogatást is igénybe tudjon venni. Az online marketing területén már bizonyított szakembereink segítségével a kötelező külső kommunikációs elemek élő, bevételt növelő marketing eszközzé válhatnak vállalatod számára! Ha szeretnéd, hogy a pénzért komplex szolgáltatást kapj, kérdd ajánlatunkat ide kattintva.

Kinek ajánljuk az EMAS regisztrációt?

  • Olyan vállalatoknak, melynek partnerei, vevői az Európai Unió tagországaiból kerülnek ki, és elvárják a környezetbarát előállítást. Az EMAS olyan környezetvédelmi vezetési rendszerre vonatkozóan fogalmaz meg követelményeket, mely kifejezetten az EU értékrendje, az európai normák szerint működik.
  • Olyan vállalatoknak, akiknek nincs takargatnivalójuk a környezetvédelem területén, felismerik a nyilvánosságban rejlő lehetőségeket, és a legmagasabb szinten akarják ezt kihasználni. Az EMAS-ban kötelező környezetvédelmi nyilatkozat remek reklámlehetőség is. A regisztrált cégek EU-s szinten nyilvántartottak, és egy nyilatkozat, melynek tartalmát független szervezet hitelesíti, nagyobb értékű, mint egy olyan PR cikk, melyet a vállalat marketing szakembere írt, s minden olvasója tudja, hogy tartalmánál az egyetlen szempont a vevő megszerzése.
  • Olyan vállalatoknak, akik már rendelkeznek ISO 14001 szerinti környezetközpont irányítási rendszerrel (krnyezetirányítási rendszerrel), de tudnak és akarnak is továbblépni, fejldni. Az EMAS önmagában tartalmazza az ISO 14001 követelményeit, akik már működtetnek KIR-t sokkal kisebb erőfeszítéssel tudják megszerezni az EMAS regisztrációt, de ezzel a kisebb plusz munkával rendszerüket is fejleszthetik, és megszerezhetik az EMAS által nyújtott piaci előnyöket is.
  • Olyan vállalatoknak, akik még nem rendelkeznek ISO 14001 tanúsítással, de elkötelezettek a környezetvédelem iránt, vevőik, környezetük ezt megköveteli tőlük. Az EMAS bevezetésével olyan rendszert kapnak, mely által a vállalat, és érdekelt feleik is biztosak lehetnek abban, hogy valóban helyes környezetvédelmi gyakorlatot követnek, s ezt nem csak ők maguk tudják majd elmondani partnereiknek, de külső szervezet is igazolja ezt az állítást. Ha vállalatod számára hasznos lehet az EMAS rendszer bevezetése és regisztrálása, kérdd ajánlatunkat ide kattintva.

Miért ismerik el jobban az EU-ban az EMAS-t mint az ISO 14001 - szerinti tanúsítványt?

Mert az ISO 14001 szabvány szerint tanúsításnál csak arról kap információt az érdeklődő, hogy egy független szervezet megfelelőnek találta a rendszert, de nem ismeri meg a tényleges környezeti hatásokat, okozott szennyezéseket, és azt sem, hogy a cég valójában mit is tesz a környezetvédelem érdekében. Ezzel szemben az EMAS regisztrációval rendelkező szervezetek évente környezetvédelmi nyilatkozatot adnak ki, melynek valódiságát és megfelelőségét minden alkalommal független szervezet hitelesíti. Az érdeklődők tehát évente PONTOS és HITELES információt kaphatnak a cég tevékenységéről.
Ugyanakkor ez a hitelesített nyilatkozat biztonságot ad a rendszert működtető vállalatnak is, mert nem érhetik alaptalan vádak, elkerülheti a rosszindulatú találgatásokat, meggyorsítják, és sok esetben olcsóbbá teszik a hatósági eljárásokat, növelik a cg piaci értékét. Ha élni kívánsz ezekkel az előnyökkel, kérdd ajánlatunkat ide kattintva.Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

eredményesség

a tervezett tevékenységek megvalósításának és a tervezett eredmények elérésének mértéke