Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1/web122/web/modules/news/news.php on line 935
A munkaügyi lépések nagy része már megvalósult,önkormányzatok,pályázat,közmunka,álláskeresés, miniszter

 A munkaügyi lépések nagy része már megvalósult

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

A munkaügyi lépések nagy része már megvalósult

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

A kormány célja, hogy a ciklus végére százezerrel több foglalkoztatott legyen az országban - jelentette be Csizmár Gábor. A munkaügyi miniszter a Százt lépés program foglalkoztatási intézkedéseit értékelve elmondta, azok nagy része megvalósult, és további lépéseket hirdetnek meg.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre,HR Tanácsadásra állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A kormányváltás óta 87600-zal több a foglalkoztatott, a Száz lépés programjának további munkaügyi intézkedéseivel arra törekednek, hogy a kormányzati idõszak végére ez a szám elérje a százezret - közölte Csizmár Gábor a vasárnapi kormányszóvivõi tájékoztatón. A miniszter közölte, a Száz lépés program keretében meghirdetett 19 munkaügyi intézkedés legtöbbje már megvalósult. A kabinet a héten a kormányülésen hallgatta meg azon miniszterek beszámolóját, akiknek tárcáját közvetlenül érintették a Száz lépés program intézkedései. A részletes értékelés a Kormányzati Portálon olvasható. 

Az intézkedések egy része a parlament elõtt 

A miniszter a megvalósult lépésekre példaként hozta fel az alkalmi munkavállalói könyv használatának kiterjesztését, könnyítését, a pályakezdõk start kártyáját, az álláskeresési járadék bevezetését. Hozzátette, több intézkedésnél az arra vonatkozó törvényjavaslatokat már az Országgyûlés tárgyalja. 
A miniszter szólt arról, hogy az alkalmi munkavállalói könyv használatának kiterjesztése révén idén már 220 ezren váltották ki ezt a dokumentumot, csaknem kétszer annyian, mint a korábbi években. 

Ötezer start kártyás 

A start kártyát kiváltó pályakezdõk száma csaknem ötezer. A fiatalok általában már a biztos álláshely esetén váltják ki ezt a kártyát, mert annak érvényessége különben lejár. A foglalkoztatás elsõ évében a 33,5 százalékos járulékterhek helyett 15 százalékos járulékfizetéssel, a második évben 25 százalékos járulékfizetéssel foglalkoztathatják a munkáltatók a start kártyával rendelkezõ pályakezdõket. 
A miniszter fontos változásnak nevezte, hogy a korábbi munkanélküli járadékot, új nevén az álláskeresési járadékot csak azok vehetik igénybe, akik aktívan, tevõlegesen hozzájárulnak álláskeresésükhöz. 

Télen 24 ezren jutnak közmunkához 

A téli hónapokra hétmilliárd forintos keretösszegbõl 24 ezren juthatnak majd közmunkához a hamarosan induló program keretében. A napokban járt le a pályázatok beadási határideje, 356 érvényes pályázat érkezett. Az önkormányzatok jelentõs része bekapcsolódik ezekbe a munkákba kereseti lehetõséget biztosítva a munkanélkülieknek. 

További munkaügyi lépéseket hirdetnek 

A miniszter szólt arról is, hogy az eddigiekben ismertetett intézkedésen kívül újabbakkal is jelentkeznek majd a közeljövõben. Így például a mikro- és kisvállalkozások foglalkoztatási lehetõségeinek elsegítésével, a civil szervezetek foglalkoztatási szerepének erõsítésével, a közszférában a foglalkoztatás biztonságának javításával. 
A szakképzetleneket pedig ösztönözni kívánják arra, hogy gyorsan és ingyenesen a munkaerõpiacon szükséges szakképesítéshez jussanak.

  
 
ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre,HR Tanácsadásra állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

telemarketing

Reklámüzenetek eljuttatása közvetlenül az emberekhez, telefonon keresztül. In-bound: ha az ügyfél kezdeményezi a hívást, out-bound, ha kimenő hívásról beszélünk.