Csillagszóró hadmûvelet

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Csillagszóró hadmûvelet

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Nehezebb karácsonyra számíthatnak idén a csalók, és biztonságosabb ünnepre az emberek: a Csillagszóró Hadmûveletben hét szervezet több mint 5 ezer szakembere, ellenõre végez mintegy 80 ezer összehangolt ellenõrzést 2008. január elsõ hetéig, a fogyasztók biztonsága érdekében.

ISO 9001, ISO 14001,ISO17799, ISO 22000 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!


Az összehangolt akcióban nagyon fontos szerep hárul az ÁNTSZ-re, az ünnepi idõszakban három területre különösen kiemelt figyelmet fordítanak a szolgálat ellenõrei: egyrészt a vendéglátóipari és közétkeztetési (ezen belül a kórházi) egységekre, másrészt a gyártókra és forgalmazókra, harmadsorban a közintézményekre, egészségvédelmi és gyermekvédelmi intézményekre. A nemdohányzók védelme és a kémiai biztonság ellenõrzése élvez prioritást ezekben a hetekben. Az ország 3152 településén, az 54 322 vendéglátóipari és közétkeztetési egységben (ebbõl 180 található egészségügyi intézményben) bármikor megjelenhet a 255 ÁNTSZ-es hatósági ellenõr.
A Vám- és Pénzügyõrség karácsonyig az alkalmi vásárokra, a jövedéki termékek értékesítési körülményeire, szilveszterig pedig a rendezvényeken árusított jövedéki cikkekre figyel fokozottabban. Kétezer ellenõrrel, 1500 ellenõrzést hajtanak végre ebben az idõszakban. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a hipermarketeket, az áruházláncokat, a nagy bevásárló központokat és kereskedelmi egységeket, a piacokat, vásárokat, alkalmi árusítóhelyeket, web-áruházakat vizsgálja többek között abból a szempontból, hogy adnak-e nyugtát, a termék használati és kezelési útmutatója megfelelõ-e, feltüntetik-e az áfát, az áru legális eredetû-e, milyen az édesipari termékek minõsége és jelölése. Kiemelt figyelmet fordítanak az ajándékcsomagokra, a gyermekruházati és kozmetikai termékekre, a tûzijátékokra.
Az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal a fõvárosban négy koncentrált akciót (kettõt a józsefvárosi piacon, kettõt pedig valamelyik budapesti frekventált helyen) hajt végre, melyhez csatlakoznak a vidéki ellenõrzések. A számla- és nyugtaadási ellenõrzés, az árueredet-vizsgálat, a foglalkoztatás szabályszerûségének megállapítása szerepel feladataik között. A fõvárosban 550-600 ellenõrzés, vidéken régiónként, kiemelt területenként 600-600 ellenõrzés várható, melyben 150 revizor vesz részt. A tervezett ellenõrzések száma ily módon mintegy hétezer lehet.
Az FVM Élelmiszerlánc-biztonsági, Állat- és Növény-egészségügyi Fõosztálya a nagy forgalmú karácsonyi és szilveszteri eseményeket veszi górcsõ alá. A szezonális termékek közül a halra, a pulykára, a virslire, a szaloncukorra, a mákra, a dióra, a bejglire, a déligyümölcsre fordítanak nagyobb figyelmet. A zöldség-gyümölcs ellenõrzéseknél 800, a növényvédõszer-maradékanyagnál 150 ellenõrzött minta a cél ebben az idõszakban, ez összességében kb. 50 000 tétel vizsgálatát jelenti, melyet ezer egységben, kétezer ellenõr, szakember végez majd.
Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Fõfelügyelõség az ünnepek alatt 550 felügyelõvel, 12-14 ezer munkahelyen jelenik majd meg. Nézik az ünnepi nyitva tartás során a munka- és pihenõidõ betartásának szabályait, a fekete foglalkoztatást, ellenõrzik a munkabér megfizetése szabályait.
A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal a fekete gazdaság visszaszorítása érdekében az adóhatósággal közösen az édesipari termékek, húsok, húskészítmények kiskereskedelmi árusítását ellenõrzi. Figyelik a hidegkonyhai, cukrászati készítmények elõállításának, kiszállításának szabályosságát is. Jelen lesznek a nagy forgalmú karácsonyi és szilveszteri eseményeket, a nagybani piacokon és elárusító helyeken is.

Mendemellett most is nagyon fontos a vásárlók, fogyasztók ébersége és figyelme, hisz azzal sok esetben megelõzhetõk a kellemetlen meglepetések és így még nyugdtabban telhetnek az ünnepek.

ISO 9001, ISO 14001font>,ISO17799, ISO 22000 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

Url

A webcím, más néven URL (mely a Uniform Resource Locator [egységes erőforrás-azonosító] rövidítése). Az Interneten megtalálható bizonyos erőforrások (például szövegek, képek) szabványosított címe. Először Tim Berners-Lee alkotta meg a World Wide Weben való használatra. A jelenleg használt formátu...