Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client1/web122/web/modules/news/news.php on line 935
Vállalatirányítás az ISO 9001-en túl is, avagy a béren kívüli juttatások, az utalványok

 Vállalatirányítás az ISO 9001-en túl is, avagy a béren kívüli juttatások, az utalványok

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Vállalatirántás az ISO 9001-en túl is, avagy a béren kívüli juttatások, az utalványok

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

A STandard-Team kft. vezetési tanácsadás keretében nem csupán az ISO 9001, IS0 14001 minõségirányítási és környeztirányítási rendszerek kiépítését végzi, hanem vezetõi tréningeket, a vállalatvezetéssel kapcsolatos egyéb tanácsadást is végez. Az ilyen jellegû tanácsadás egyik fõ kérdése, hogyan tudjuk motiválni munkatársainkat. Ennek egyik eleme lehet a cikkben leírtak.

Cikkünket 3 részletben adjuk közre. A második rész megjelenésnek dátuma: 2004. november 27.ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez, 360°-os értékelés elvégzéséhez kérje ajánlatunkat itt!

 

 


Utalványokról dióhéjban

 Szerz: Sebestyénné Szakál Éva

 

Egyre elterjedtebb formája a "béren kívüli juttatásoknak" az utalványozás. Tévedés azonban úgy értelmezni az utalványozási rendszert, mintha valóban béren kívüli juttatásról volna szó. Az utalványok kiosztása a kompenzáció részét képezik közgazdasági értelemben, tehát, a munkavállalók bérlapján szerepelnie is kell az utalványozott összegnek és az utalványozás formájának.

Általános tapasztalat a munkavállaló részérõl az, hogy míg kezdetben örül a többlet juttatásnak, késõbb elveszíti a jelentõségét, és sajnos egyre nagyobb összegû juttatásra volna igény. Határ a csillagos ég.

Motiváció szempontjából tehát ne várjuk nagy hatást a késõbbiekben. Ösztönzõ szerepe a további teljesítmények tekintetében igen csekély, jelentõsége a munkaerõ megszerzésében és a munkaerõ megtartásában jelentkezik.

 

Elõnye viszont az, hogy a munkaadó kevesebb tõkeráfordítással adhat többlet-javakat a dolgozóinak, elõnyösebb, mintha ugyanekkora összeggel növelné a személyi alapbérét. Tehát, mindenki csak jól jár vele, a kérdés viszont az, tényleg tudja-e értékelni a dolgozó a juttatást. A munkaadó tehát eldöntheti, hogy ad-e juttatást a munkavállalóknak, viszont, ha úgy döntött, hogy ad, akkor mindenkinek köteles adni.

A munkaadó olyan feltételrendszert alakíthat ki, melyben szabályozza, hogy pl. felsõvezetõk kapnak AJÁNDÉK-utalványt, középvezetõk SPORT-utalványt, stb., sõt, meghatározhatja, hogy kizárólag egy bizonyos idõ eltelte (pl. próbaidõ letelte, v. fél év munkaviszony) után jogosult a dolgozó az utalványra.

 

Íme néhány utalvány típus, melyek közül minden cégvezetõ megtalálhatja a munkavállalóinak a legmegfelelõbbet.

ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez, 360°-os értékelés elvégzéséhez kérje ajánlatunkat itt!

 

 

ENNI-KÉK-utalvány

 

 

- nem terheli munkavállalói-, illetve nyugdíjjárulék.

 

Az ENNI-KÉK étkezési utalványok, nem csak havi rendszerességû juttatásként adhatók. Partnereink az év végi premizáláskor is élhetnek az utalvány adta adóelõnyök kihasználásának lehetõségével, s így a jutalmak kiosztásánál is jelentõs költségeket takaríthatnak meg.

 

 

ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez, 360°-os értékelés elvégzéséhez kérje ajánlatunkat itt!

 

 

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

projekt

egyedi folyamat , amely egy sor összehangolt és szabályozott, a kezdeti és a befejezési idõpontok megjelölésével kitûzött olyan tevékenységekbõl áll, amelyeket konkrét követelményeknek megfelelõ cél elérésére végeznek, figyelembe véve az idõ, a költségek és az erõforrások korlátait ...