A minõségügyi vezetõ szerepe

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

A minõségügyi vezetõ szerepe

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Minden vállalatnál, ahol minõségirányítási rendszert mûködtetnek van egy minõségügyi vezetõ vagy minõségügyi megbízott. De mi is az õ dolga? Mit várnak, illetve mit várhatnak el tõle a vezetõség tagjai, a vállalat munkatársai?

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Az ISO 9001:2000 szabvány szerint:

  • gondoskodást a minõségirányítási rendszer számára szükséges folyamatok létrehozásáról, bevezetésérõl és fenntartásáról,
  • beszámolást a felsõ vezetõségnek a minõségirányítási rendszer mûködésérõl és fejlesztési szükségletekrõl, valamint
  • gondoskodást a vevõi követelményekkel kapcsolatos tudatosság elõmozdításáról az egész szervezetben.
  • a kapcsolattartást külsõ felekkel a minségirányítási rendszer ügyeiben

Az ISO 9004 szabvány szerint a minõségügyi vezetõ kijelölésnek az a célja, hogy elõmozdítsa a minõségirányítási rendszer eredményes és hatékony mûködését, valamint fejlesztését. Ö tartson kapcsolatot a vevõkkel és más érdekelt felekkel a minõségirányítási rendszerrel kapcsolatos ügyekben.

Az elõírások szerint tehát a minõségügyi vezetõnek sok, és széleskörû feladata van. És a legtöbb helyen ezt úgy kell ellátnia, hogy más funkciót is betölt, a minõségirányítási rendszer bevezetésekor ezeket csak pluszba kapja.

Ezek után nem csoda, hogy teendõi a belsõ auditok lebonyolítására, az auditokon való részvételre, illetve az „ISO-s papírok” kitöltésére korlátozódnak. Munkája sokszor nem kap elismerést, mert csak fölösleges papírokat töltöget, és erre akarja rávenni a többieket is.

Van megoldás?

Sokan azt mondják: persze, ha nem lenne más feladata valóban hatékonyan tudna a minõségügyi vezetõ dolgozni, de sajnos egy kisvállalat ezt nem engedheti meg magának. Valójában az idõhiánynál van egy nagyobb probléma: az ismeretek hiánya. A minségügyi vezetõk a legjobb esetben is belsõ auditori ké;pzést kapnak, melynek során megismerik ugyan az ISO 9001 szabványt, de eztvetõen a minõségirányítási rendszer mûködésének fenntartására maguknak kell(ene) módszereket kitalálni. Hát ez tényleg idõigényes dolog. De nincs is erre szükség, hiszen sok ilyen módszert kitaláltak már, csak meg kell ismerni és használni õket.

Van Önnek ideje könyvtárnyi minõségügyi szakirodalmat végigolvasni?

Nincs?
Nem is szükséges!

Mi összegyûjtöttük azokat a tudnivalókat, melyek egy minõségügyi vezetõ számára szükségesek, és a minõségügyi szakember képzésen megmutatatjuk azt is, hogyan kell az egyes módszereket a gyakorlatban használni.

Szeretné, ha cégénél az ISO nem csak papír lenne a falon? Ha végre valami pluszt is adna a vállalat mûködéséhez? Ha a minõségügyi vezetõ használható fejlesztési javaslatokkal állna elõ, melyek eredménye akár pénzben is mérhetõ? Szeretné, ha minõségügyi vezetõként végre valóban hatékony, mások által is elismert munkát végezhetne?

Ha a válasz igen, nincs más teendõje, mint letölteni a jelentkezési lapunkat, vagy kitölteni a cikk végén látható ajánlatkérõ lapot, és részt venni a novemberi minõségügyi szakember, minõségügyi vezetõ képzésünkön.

Figyelem! Tanfolyamunk regisztrált, így a képzés költsége elszámolható a szakképzési hozzájárulás terhére, azaz gyakorlatilag nem okoz Önnek plusz kiadást!

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

termék

egy folyamat eredménye 1. MEGJEGYZÉS: Négy általános termékkategória létezik: •  szolgáltatások (pl. szállítás); •  szoftver (pl. számítógépprogram, szótár); •  hardver (pl. egy motor mechanik...