Milyen a jó minõségpolitika?

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Milyen a jó minõségpolitika?

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Hogyan írjunk minõségpolitikát? Mely szempontok vezéreljenek bennünket? Mikor lesz értelme a minõségpolitikának? Cikkünkbõl kiderül!

Amennyiben egy vállalat Iso 9001, minõségirányítási (minõségbiztosítási) rendszert szeretne kiépíteni, elengedhetetlen, hogy elõbb utóbb létre kell hozzon egy minõségpolitikát. Cikkünk ebben próbál segíteni az ISO 9001 rendszer kiépítésével megbízott felelõsnek.

Minõségpolitika? Hát majd megírja a tanácsadó, nem? Sok mindent rá lehet bízni a tanácsadó cégre, és a minõségügyi felkészítõre, de a minõségpolitikát érdemes valóban a cég vezetésének kitalálnia, legalább alapjaiban. Persze a jó minõségügyi tanácsadó ad alapelveket, irányelveket, de mivel itt a cég céljairól van szó, érdemes ezt valóságosan, a cégnek megfelelõen létrehozni. Milyen a jó minõségügyi tanácsadó? Ide kattintva kérjük olvassa el cikkünket a témáról! )

 

Sajnos nagyon sok tanácsadó cég használ sablonokat, akár a minõségpolitikára is. Ne hagyjuk! Az ISO 9001 szabványnak is vannak természetesen elõírásai, errõl egy korábbi cikkünkben már írtunk is, ennek megtekintéséhez, kérjük, kattintson ide! Azonban ezen követelmények természetesen csak keretet szabnak egy minõségpolitikához, az ISO 9001 szabvány nem mondja meg, mi legyen a tartalma.

 

Milyen tehát a jó minõségpolitika? Egyrészt marketing szemléletû! Mit is jelent ez? Nézzünk meg egy példát erre. A Hexa Kft. weboldalán publikálja a minõségpolitikáját, ha van kedvük, olvassanak bele, majd a vissza gombbal térhetnek vissza jelen cikkünkhöz. A Hexa Kft. minõségpolitikájának olvasásához kérjük, kattintson ide!

 

Amint látható a Hexa Kft. fontosnak tarja minõségpolitikáját, közzé teszi honlapján is. Ezt csak akkor érdemes megtenni, ha az adott minõségpolitika ténylegesen a cég céljait tükrözi, és minõségi, mármint nem egy sablon munka. Ez márpedig nem az. De nem csak a Hexa Kft tett így megnézhetjük példának okáért a Vértes-Metál Kft. honlapját is, akik minõségpolitikájuk mellett környezetpolitikájukat is publikálják honlapjukon. A Vértes-Metál Kft. minõségpolitikájának olvasásához kérjük, kattintson ide!

A környezetpolitikától elvárt az is hogy a cég nyilvánosan is közzé tegye, a minõségpolitikával szemben ez még sajnos nem ilyen egyértelmû követelmény, azonban igen hasznos.

 

Mivel a minõségpolitika a cég hosszú távú céljait kell tükrözze, és ezt az auditor is vizsgálja, célszerû ezt a cég vezetõjével megiratni. Kérjük meg, gondolja át, mit szeretne elérni cégével az elkövetkezendõ3-6 évben. Melyek azok a pontok, melyek erõsítésével cége sokat fejlõdne. Biztos vagyok benne, hogy ezt õ fogja tudni a legjobban megmondani. Ha minõségpolitikánk cégre szabott, valóban a vezetés céljait tükrözi, könnyû lesz ezek alapján rövid távú minõségcélokat kitûznünk. Mert bizony ezeket is a minõségpolitika alapján kell kitûzni!

 

Persze a jó tanácsadó segítsége engedhetetlen a jó minõségpolitika létrehozásához, ezért hagyatkozzunk tanácsaira, de ne hagyjuk azt, hogy õ írja meg a mi cégünk minõségpolitikáját!

Ebben a segítségnyújtásban a STandard-Team Kft. is szívesen szerepet vállal, így ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

piac verseny

Az azonos fogyasztókért folytatott verseny, amely kiterjedhet a potenciális fogyasztókra és a jövőbeni piaci igényekre is.