Minõségbiztosítás a kereskedelemben

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Minõségbiztosítás a kereskedelemben

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Napjainkban a kereskedelmi láncok egyre szélesebb körben használják az önkéntes élelmiszer-biztonsági szabványokat annak érdekében, hogy bizonyítsák: megfelelnek a különbözõ vevõi követelményeknek.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Minõségbiztosítás a kereskedelemben

Európai uniós szabályozás

Minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás számára ismert, hogy - a hazai és az európai uniós szabályozás szerint - mûködésük megfelelõségét bizonyítaniuk kell vevõik számára. E követelmények azonban - különösen a multinacionális cégek beszállítói számára - sok esetben eltérnek egymástól. Ez megnehezíti a vállalkozások feladatát abban a törekvésükben, hogy minden vevõjük számára a lehetõ legjobb feltételeket biztosítsák termékük minõségét és a feldolgozás körülményei tekintetében. Különösen élesen jelentkeznek ezek a nehézségek a kereskedelmi láncok beszállítói felülvizsgálatai során, amikor néha egy idõben, egymásnak ellentmondó követelményeket fogalmaztak meg a láncok által megbízott auditorok a beszállító számára. Ez indukálta - elõször az Egyesült Királyságban - azt az élelmiszer-ipari törekvést, hogy olyan, minden kereskedõ és feldolgozó számára elfogadható követelményrendszert hozzanak létre az ipar gyakorlati tapasztalatait felhasználva, amely egyrészt megelõzi az eltérõ értelmezésekbõl származó szakmai vitákat, másrészt csökkenti a beszállítói auditok számát és a velük járó felesleges költséget.

Élelmiszer és kereskedelem

Az élelmiszeripar és a kereskedelem felismerte az ISO 9001-es rendszer korlátait az iparágban, és egyben azt, hogy a HACCP-rendszer gondolkodásmódja alapja lehet - az élelmiszer-biztonságon kívül - a technológia és a minõség szabályozásának is. A Jó Higiéniai és Gyártási Gyakorlat beépítésével hatékony követelményrendszer alakítható ki a termékfelelõsség és az elvárható gondosság bizonyítására. Napjainkban már a nemzetközi gyakorlatban is egyre szélesebb körben használják az önkéntes élelmiszer-biztonsági szabványokat annak érdekében, hogy bizonyítsák: megfelelnek a különbözõ vevõi követelményeknek. Azokat elsõsorban a kiskereskedelmi hálózatok saját márkaneve alatt forgalmazott termékek élelmiszer-biztonsági, minõségbiztosítási és jogi megfelelõségének bizonyítására használják, de sok esetben az ilyen termékekhez alapanyagokat vásárló vagy a maguk márkanevével forgalmazott termékeket elõállító élelmiszer-feldolgozók is megkövetelik beszállítóiktól.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

stratégiai partnerkapcsolat

Olyan kölcsönösen előnyös, hosszabb távra szóló együttműködés, melynek során megvalósul a felek bizonyos mértékű tevékenységi integrációja a szövetség rendelkezésére bocsátott ismeretek, eszközök, erőforrások segítségével.