A minõségügyi belsõ auditor tanfolyam, környezetirányítási belsõ aditor tanfolyam és a minõségügyi szakember, minõségügyi vezetõ képzés tapasztalatai 2005 tavaszi-nyári félévben

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

A minõségügyi belsõ auditor tanfolyam, környezetirányítási belsõ aditor tanfolyam és a minõségügyi szakember, minõségügyi vezetõ képzés tapasztalatai 2005 tavaszi-nyári félévben

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

A honlapon is közzétett képzési tervnek, illetve a vevõ igényeknek megfelelõn a tavaszi-nyári idõszakban is több tanfolyamot tartott a Standard-Team Kft. A hagyományos minõségirányítási belsõ auditori, környezetirányítási belsõ auditori, és minõséggyi szakember, minõségügyi vezetõ képzésen túl az ISO 14001 szabvány változását bemutató új tanfolyamot is indítottunk. Ezeken a képzéseken minden esetben felmérjük a résztvevõk véleményét, elemezzük azokat, hogy további fejlesztésekkel javíthassuk a képzések színvonalát.

Belső auditori tanfolyam vélemények

A vélemények megerõsítették, hogy a résztvevõk 100%-a jónak találja a kisebb, 15 fõ alatti tanfolyami létszámot, valamit a kiadott jegyzetet, valamint a tananyag felépítését, tartalmát. Szinte minden megkérdezett kiemelte, hogy azért is találta hatékonynak képzéseket, mert a kisebb létszám miatt sok gyakorlatra van lehetõség, minden egyes résztvevõ megszólalására van idõ.

Hasznos és jól bevált módszer

Ezzel a módszerrel az ISO 9001, ISO 14001 alapú belsõ auditori tanfolyamokon kipróbálásra kerülhetnek az elsajátított ismeretek, nem csak az elméleti tudást, hanem a gyakorlati praktikákat is elsajátítja mindenki. A minõségügyi vezetõ, minõségügyi szakember képzésen a kis létszám és a sok csoportmunka miatt a minõségtechnikák begyakorlása mellett a fejlesztésekhez is sok ötletet kaptak a résztvevõk.

Még azok, akik már több mint tíz éve minõségügyi vezetõk is találtak újdonságot.
A korábbi vevõi vélemények alapján vezettük be, hogy a résztvevõk számára a tanfolyam anyagát tartalmazó jegyzet mellett az ISO 9001, illetve az ISO 14001 kivonatát is átadjuk. Az újítás helyességét a mostani vevõi vélemények megerõsítették.

Előadók teljesítménye

A tanfolyamok elõadóival kapcsolatban az 1-tõl 5-ig tartó skálán osztályozva 4,9-es volt az elégedettség. A részletes vélemények kiemelik, hogy az oktatók felkészültségét, gyakorlatiasságát, közvetlenségét, segítõkészségét, valamint kommunkiációs készségét. Szinten minden véleményben megjelenik a jó hangulat, melyet az elõadók közvetlenségének, kapcsolatteremtõ képességének is tulajdonítanak. Néhány esetben vevõink jelezték, hogy van kicsit monotonabb, egyhangúbb rész is, fõleg az elméleti, háttérismeretek esetén. Minden tanfolyamon van azonban olyan résztvevõ, aki éppen ezt a részt találta rendkívül hasznosnak.

Résztvevők javaslatai

Amin a résztvevõk változtatnának: többen is javasolták, hogy a cégek tevékenysége szerint, vagy a minõségirányítási, környezetirányítási rendszer állapota szerint állítsuk össze az egyes tanfolyamok résztvevõinek névsorát. Mivel ez nem iskolarendszerû képzés, a jelentkezõk számára nem írhatjuk elõ, hogy melyik tanfolyamra jöhet, így ez nehezen megvalósítható.

Azt is mérlegelnünk kell, hogy sokak nagy örömére a különbözõ tevékenységek képviselõi miatt üzleti kapcsolatok is kialakulnak. Mindezek ellenére ebben az esetben is találtunk megoldást: a tanfolyamon belüli csoportmunkák során, a csoportok kialakításánál ezek a szempontok is figyelembe fogjuk venni.

Sokan jelezték azt is, hogy rendkívül hasznosnak találják az internetes oldalainkat, és igényelték, igényelnék a hírlevelünket is, de annak ellenére, hogy feliratoztak nem kapják meg. Az informatikusok szerint sajnos vannak olyan magas biztonsági fokra beállított rendszerek, melyek spam-nek, levélszemétnek érzékelik a megrendelt hírlevelet, ezért nem jut el az érdeklõdõkhöz. A probléma megoldása folyamatban van.

Online tanácsadás

Nagy örömmel fogadták a tanfolyam résztvevõi az online tanácsadás részt a honlapon, mert így az újonnan képzett belsõ auditorok, minõségügyi vezetõk a hétköznapok során felmerülõ problémkban is számíthatnak segítségünkre.

Az elvégzett vevõi véleményfelmérések nem csak azért hasznosak, mert ezáltal tovbbfejleszthetjük képzési szolgáltatásunkat, hanem azért is, mert így az érdeklõdõk számára nem csak azt tudjuk elmondani, hogy mi a célja a tanfolyamoknak, hanem azt is, mit tapasztaltak akik már elvégezték.

Tehát mire számthatnak azok, akik eljönnek a belsõ auditor tanfolyamokra?

 • Megtudhatják mit is jelent a gyakorlatban az, amit a szabványalkotók leírnak az ISO 9001, ISO 14001 szabványban
 • Megtudhatják mi vár rájuk, cégükre, ha minõségirányítási rendszert, környezetirányítási rendszert vezetnek be, illetve mûködtetnek
 • Megtanulnak auditori szemmel nézni, fejlõdik a rendszerszemléletük, képesek lesznek észrevenni a hiányosságokat, segíteni ezek javítását.
 • Mindenre kiterjedõ, az elõírásoknak megfelelõ, hatékony belsõ auditokat tudnak tartani.

Mit várhatnak a minõségügyi szakember, minõségügyi vezetõ képzés résztvevõi?

 • A napi gyakorlatot megkönnyítõ tippeket és trükköket a minõségügyi rendszer fenntartásához, mûködtetéséhez, fejlesztéséhez
 • Olyan minõségtechnikák alkalmazás szintû ismeretét, melyek nem csak jól hangzanak, de tényleg segítik a cég fejlõdését
 • További ISO 9001, minõségirányítási ismeretet
 • Tapasztalatcserét a résztvevõkkel, oktatókkal, így hasznos ismereteket, alkalmazható megvalósításokat a tanfolyam alatt és az itt kiépült kapcsolatok segítségével a tanfolyam után is.

És végül miért érezték hasznosnak az ISO 14001:2005-rõl szóló képzésünekt:

  <li>Mert végre tisztán lehet látni, hogy mi a változás
 • Az elveken túl az új követelmények gyakorlati megvalósításához is adnak módszereket.

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

rendszer

egymással kapcsolatban, vagy kölcsönhatásban álló elemek összessége