ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítvány megszerzése, akciós tanúsítási ár, rövid határidővel!

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Új ISO szabvány segíti a sugárzásnak kitett munkavállalók védelmét

2012-01-17


Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Új ISO szabvány segíti a sugárzásnak kitett munkavállalók védelmét
Az új ISO szabvány segíti optimalizálni a sugárzásnak kitett munkavállalók védelmét és monitoringját. A szabvány egy műszaki alapot is jelent világszerte ezen a szakterületen az előírások kialakításakor.

Sok munkavállaló valóban ki van téve az ionizáló sugárzásnak munkája közben, gyakran különböző mértékben és különböző körülmények között. Éppen ezért azok az emberek, akik foglalkozásszerűen ki vannak téve az ionizáló sugárzásnak, fokozott egészségügyi felügyeletben és folyamatos monitoringban részesülnek. A radioaktív anyagoknak kitett munkavállalók esetében, amely légzés, lenyels vagy a bőr útján kerülhet be a szervezetbe, egy átfogó monitoring program szükségeltetik, amely a szervezet reakcióit és kiválasztási folyamatait vizelet vagy ürülék vizsgálatokkal vizsgálja.
Az ilyen vizsgálatok kvantitatív értelmezése pontosan körülírt modelleket, és adatokat követel meg, melyek az emberi testben a radioaktív anyagok viselkedését részletezik. Számos összehasonlító tanulmány azt találta, hogy a tudományos háttér megléte ellenére, melyet a Nemzetközi Atomenergia Hivatal és a Nemzetközi Sugárvédelmi Bizottság ajánlásai testesítenek meg, az azonos modellek és adatok különböző laborok általi alkalmazása gyakran eredményeznek nagyságrendekkel eltérő dózis kiértékelési eredményeket.
Éppen ezért van szükség egy standard folyamat kidolgozására, az expozíciós adatokra épülő belső dózis adatok kiértékelését illetően, hogy konzisztenciát és nagyobb megbízhatóságot érjenek el a dózisok kiértékeléskor. Az ISO 27048:2011 alkalmazásának célja:
•    a dózis kiértékelések reprodukálhatóságának javítása,
•    annak biztosítása, hogy az expozíció súlyosságával arányban álljon az adatok értelmezésére szánt erőforrás,
•    hogy a konzisztens sugárdózis információk cseréje megvalósuljon a laborok és hatóságok között, beleértve a határon átnyúló együttműködéseket.
Az 27048:2011 igen hasznos lesz az adatok értelmezésekor, és az eredmények megbízhatóságának kiértékelésekor, így segítve a munkavállalók védelmét a radioaktív anyagokkal kapcsolatos tudástár fejlesztése révén.
Ez a nemzetközi szabvány három szabvány sorozatából áll, amelyek egy teljes és konzisztens rendszert alkotnak, amely a munkavállalók monitoringjának a komplex problémakörét kezeli (mérési programok, laboratóriumi követelmények, az expozíció kvantitatív elemzése).

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

policentrikus marketingstratégia

A vállalat minden piacot önálló egységként kezel, és a helyi adottságokhoz igazodó egyedi marketingstratégiát folytat.