A 2015-ös évi agrár pályázatokról.

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

700 milliárd Ft agrár pályázatokra

2015-03-07


Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Agrár pályázatok

Április/május hótól nyílik lehetőség a pályázatok beadására, így a preferált területeken (fiatal gazdák, állattenyésztés, kertészet, feldolgozás) dolgozók vagy dolgozni vágyók, már nyár elején harcba szállhatnak (pályázati úton) a vissza nem térítendő támogatásokért.

A korábbi ciklushoz (2007-2013) képest nem csak az lesz a pozitív változás, hogy több pénzre lehet pályázni, de a pályázati rendszer is sokkal “pályázó barátabb” lesz. A korábban lassú és bürokratikus ref="http://www.ich.hu/szakszotar6-a href="http://www.ich.hu/szakszotar6-rendszer.html"rendszer/a.html">rendszert, egy gyorsabb bírálatokat produkáló, és inkább a pályázatok szakmaiságát előnybe helyező, kiforrottabb pályázati ref="http://www.ich.hu/szakszotar6-a href="http://www.ich.hu/szakszotar6-rendszer.html"rendszer/a.html">rendszer váltja fel, ami sok lehetőséget tartogat és könnyebb pénz lehívásokat eredményez a pályázni vágyóknak.

 

A Vidékfejlesztési Program újdonságai, 2015 pályázatai

 

 Kis gazdálkodók számára igényelhető fejlesztési támogatás 5 éves üzleti terv megvalósítására (15 000 euró). A kis gazdaságok közé várhatóan az 5 és 10 EUME közötti üzem méret fog bekerülni, de már egy új rendszerű számításban, aminek a mérőszáma a STÉ (Standard Termelés Érték) lesz.
 
Fiatal gazdák induló támogatása (40.000 euró).

Állattenyésztéssel kapcsolatos beruházások támogatása, úgymint eszköz-, és gépbeszerzés, telephelyfejlesztés, erőforrás-hatékonyság javítás, trágyatárolás. A beruházásra max. 500 millió Ft igényelhető, a támogatási intenzitás 35-55%-os lesz

Élelmiszer feldolgozók támogatása.
 
Kertészeti beruházások támogatása, úgymint technológiafejlesztés, erőforrás-hatékonyság javítása, termék-feldolgozás. A beruházásra max. 500 millió Ft igényelhető, a támogatási intenzitás 35-60%-os lesz.

Kisméretű gabonatárolók létesítése és szárítók korszerűsítése. A beruházásra max. 500 millió Ft igényelhető, a támogatási intenzitás 35-60%-os lesz.

Borászati támogatások.

Öntözésfejlesztés és vízgazdálkodási célú beruházások támogatása (vízkár-elhárítás, víz-visszatartás, melioráció, öntézés hatékonyságának javítása, öntözésfejlesztés). A beruházásra max. 300 millió Ft igényelhető, a támogatási intenzitás 35-55%-os lesz.

Kockázat-megelőző beruházások (jégháló, talajgenerátor, stb.). A beruházásra max. 500 millió Ft igényelhető, a támogatási intenzitás 60-80%-os lesz.

 

Szélesebb körben az agrár pályázatok

 
Az új ciklusban nagyobb közönséget céloztak meg a pályázatokkal, így sokkal több mezőgazdasági szereplő tud vissza nem térítendő támogatásokban gondolkodni ( pl. az induló vállalkozók és a kisebb termelők is). A korábbi ciklusban a pályázatok merevsége miatt korábban sok gazda nem tudott pályázni, de a jövőben ez nem így lesz.

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

marketing alapstratégia

A vállalat vagy a stratégiai üzleti egységek céljainak kitűzése és azon eszközök hosszabb távra történő, tartós meghatározása, amelyek révén a marketingfunkció menedzselésével e célok megvalósíthatók.