Több vállalkozás, termelő összefogással is nyújthat be agrár pályázatot.

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Konzorciumok az agrár pályázatokban

2015-03-07


Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Agrár pályázat 2015

A mezőgazdasági pályázati rendszerben nagyon pozitív változások történtek, ami minden termelő helyzetére és működésére pozitív hatással lesz. Könnyebb rendszerben több pénzt lehet kapni, és ezzel sok mezőgazdasági szereplő nagy piaci előnyhöz fog jutni.

Nagy hangsúlyt kap a gazdák együttműködésének erőstése, amire több támogatást is kidolgoztak az új rendszerben. Az egyik ilyen az úgynevezett Rövid Ellátású Láncok (REL) kiépítése, ami a földrajzilag közeli vállalkozások és termelők együttműködését segíti, mint ahogy ez már Európa sok részén rendkívül sikeresen működik. 

 

Konzorcium az agrár pályázatokban


A gazdák együttműködését kívánják erősíteni azzal, hogy minden pályázat esetében felmerülhet a konzorciumi (több gazda, vállalkozó együttesen beadott) pályázat, ahol közösen valósítanák meg a beruházást és közösen élveznék az előnyeit is. Ilyen lehet egy közös vágópont kialakítása több állattartó által, gabonaszárító építése vagy valamilyen kockázatmegelőző (pl. jégháló) beruházás közös lebonyolítása, ami minden esetben javítaná a kihasználtságot, és akár 60-80%-kal csökkentené az egy gazdára eső költségeket! Az így beadott pályázatokat, 10-25% plusz támogatással “jutalmazzák” a bírálatnál.


A korábbi rendszerek bonyolultsága és átláthatatlansága visszaélésekre is adhatott okot, ami sok pályázni vágyónak elvette a kedvét a támogatások igénylésétől. Az új rendszer erre a problémára is megoldást nyújt, ugyanis a szakmai szempontok sokkal jobban tudnak érvényesülni, és egy jó ötlettel, jó pályázattal valóban mindenki támogatáshoz tud jutni.

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

szervezet

munkatársak csoportja és feltételrendszer, a felelõsségi körök, a hatáskörök és a kapcsolatok elrendezésével együtt PÉLDÁK: Vállalat, társaság, cég, vállalkozás, intézmény, jótékonysági intézmény, egyéni vállalkozó, egyesület, illetve ezek részei, vagy kombinációi. ...