ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítvány megszerzése, akciós tanúsítási ár, rövid határidővel!

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Új ISO szabvány a vészhelyzetek kezelésére

2012-01-06


Cikk ajánlása Cikk myomtatása

A katasztrófák, terrorista támadások és egyéb, hasonló események hatásának minimalizálása érdekében, az ISO új szabványt adott ki a vészhelyzetek és váratlan események kezelése területén.

ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítvány megszerzése, akciós tanúsítási ár, rövid határidővel!

 

Az ISO 22320:2011

Az ISO 22320:2011, a Társadalmi biztonság, Vészhelyzetek kezelése, Követelmények a nem várt események kezelése címmel jelent meg. Követelményrendszerének célja az életmentés, a veszteségek, károk mérséklése, valamint az olyan alapszolgáltatások folyamatosságának biztosítása, mint az egészségügy, mentőszolgálat, vz- és élelmiszer ellátás, áram, illetve üzemanyagellátás.

Miért szükséges az új ISO 22320?

Prof. Ernst-Peter Döbbeling, a szabvány kidolgozásában résztvevő munkacsoport képviselője elmondta: Egy váratlan eseményre, katasztrófahelyzetre adott válaszlépés, mind a köz-, mind pedig a magánszféra szervezeteinek a közös feladatát, együttes fellépését jelenti, mind nemzetközi, mind regionális, illetve nemzeti szinteken. Egy harmonizált, nemzetközi iránymutatás szükségeltetik éppen ezért, hogy az erőforrások, és erőfeszítések koordinálásával a leghatékonyabb akcióterv valósulhasson meg. Az ISO 22320 egy olyan, bármilyen típusú szervezet számára hasznosítható értékes eszköz, amellyel egy krízishelyzetben az ennek kezelésére alkalmazott erőforrások, kapacitások kihasznlása javítható.

Az ISO 22320 lényege

Az ISO 22320 a globálisan elérhető legjobb megoldásokat taglalja, mind az irányítási és ellenőrzési szervezeti struktúra kialakítása, mind a döntéstámogatási, nyomonkövetési rendszerek, valamint az információmenedzsment területén. A résztvevő szervezetek közötti kölcsönös átjárhatóság alapvető fontosságú egy katasztrófahelyzet sikeres és hatékony kezelésekor. A szabvány segít naprakész, releváns és pontos működési információk biztosításában, mindezt pedig a folyamatok, munkarendszerek, adatrögzítések és adatkezelések meghatározásával biztosítja. Ugyanakkor létrehoz egy koordinációs és kooperációs alapot is, biztosítva ezáltal, hogy valamennyi érintett résztvevő „ugyanazt a nyelvet beszélje”, így minimalizálva a félreértések kialakulásának kockázatát, ezáltal lehetővé téve, hogy az egyesített erőforrások leghatékonyabban alkalmazása valósulhasson meg.

Az új ISO szabvány előnyei

Prof. Döbbeling hozzátette, „Számos előnye mellett, remélhetőleg a szabványban taglalt információs és kommunikációs követelmények támogatni fogják az innovatív műszaki megoldások fejlődését, ezáltal lehetővé téve a maximális átjárhatóságot a kommunikáció területén, amely egy vészhelyzet kezelésekor a siker, vagy kudarc meghatározó tényezője lehet.”
A szabvány a közös részvételt ösztönzi a vészhelyzeti akciótervek kifejlesztésében és bevezetésben, annak érdekében, hogy az érintett populáció igényeinek megfelelő és kulturálisan elfogadható válaszlépések kerüljenek meghatározásra.
Az ISO 22320:2011-es Társadalmi biztonság, vészhelyzetek kezelése, követelmények a nem várt események kezelése elnevezésű szabványt az ISO/TC 223-as, társadalmi biztonságért felelős ISO műszaki bizottság dolgozta ki.

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

beszerzés

Szűkebb értelemben a termeléshez szükséges anyagok, segédanyagok stb. megvásárlását jelenti. Tágabb értelemben a tevékenységek elvégzéséhez szükséges valamennyi input megszerzését takarja, a vállalat stratégiai céljainak megfelelően.