Tanácsadás a CE jelölés megszerzéséhez

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

CE Jelölés

A CE jelölés

Mindössze két betű: egy darab C és egy E betű, amely számtalan terméken előfordul. De mit is jelent tulajdonképpen, mit takar, és miért van szükségem rá? Ilyen és ehhez hasonló kérdések sokszor felmerülnek bennünk, amikor egy számunkra ismeretlen ismerős dolgot fedezünk fel. Szeretnék róla többet megtudni, de nem tudjuk, hol kezdjük el a kutatást, vagy éppen kihez kellene fordulnunk…

Tanácsadás a CE jelölés megszerzéséhez

A Standard-Team Kft. tudja a megoldást, és ami fontosabb, ezekre a kérdésekre a választ is! Tanácsadásunk alatt mindig azt hangsúlyozzuk, hogy mi az ügyfelekért vagyunk, arra törekszünk, hogy maximálisan kielégítsük a szolgáltatást igénybe vevők összes kívánságát. Sok mindent el lehet úgy is magyarázni, hogy azt senki ne értse meg, egy idő után a szakszavak már csak a levegőben röpködnek, mert a legtöbb ember nem született zseninek, hogy elsőre mindenben tökéletes legyen. A mi feladatunk tehát az, hogy emberi nyelvre fordítsunk röviden tömören, de mindenképp érthetően.

Ezek figyelembevételével nézzük, hogy mit is jelent az a CE jelölés:

A CE jelölés a francia Communauté Européenne (Európai Közösség) rövidítése, és az Európai Unió országaiban forgalomba hozott ipari termékekre érvényes. Azért hozták létre, hogy a fogyasztó egészségét és testi épségét védje. A CE jelölés használata mára már Magyarországon is kötelezővé vált, tehát az egyes ipari termékeket gyártó cégeknek fel kell tűntetniük saját termékeiken ezt a két betűt.

A CE jelölés nem kereskedelmi jel, nincs regisztrálva és nincs védjegyoltalom alá helyezve, de használata szabad hozzáférést biztosít az európai piachoz a magyar gyártók és exportőrök számára.

A gyártónak a vizsgálati eredmények alapján kötelezettségei a következőkre terjednek ki:

  • Nyilatkoznia kell a termék megfelelősségéről
  • A termék megfelelősségét egyértelműen igazoló műszaki dokumentációt kell összeállítania, amit ezek után meg kell őriznie
  • Megfelelősség esetén pedig ő vagy egy meghatalmazott elhelyezi a CE jelölést

Miért érdemes ígénybe venni CE jel megszerzéséhez a CE tanácsadásunkat?

Ha megnézzük ezt a három pontot, akkor már nem is olyan bonyolult az egész folyamat, mint amilyennek elsőre tűnt. Ha pedig még azt is hozzávesszük, hogy a második pont a legbonyolultabb és azt vállalja át a STandard - Team Önöktől, akkor meg még megnyerőbb ez az ajánlat. Önök felkeresnek minket, mi pedig vállaljuk azt, hogy felkészítésünkkel és sok éves szakmai tapasztalatunkkal olyan dokumentációt (PECA - jegyzőkönyvet) állítunk össze, amely rövid és hosszú távon is jövedelmező lesz az ÖNÖK számára, hiszen a CE jelölés bevezetésével nagymértékben javulni fog az Önök versenyképessége, akár a magyar akár az Európai Uniós piacon.

A jegyzőkönyv tökéletes elkészítése nemcsak ezért is olyan fontos, hanem azért is, mert a szabálytalan forgalomba hozatalt az egyes országok hatóságai többnyire pénzbírsággal vagy forgalomból való kivonással szankcionálják. És ki szeret bírságot fizetni?
Arról nem is beszélve, hogy CE jelölés egyfajta termékbiztonságot és termék megfelelősséget jelez a vásárlóknak, és ez segít kialakítani a vásárlói hűséget is, ami a mai világban elengedhetetlen egy cég bevételeinek növeléséhez.

Három érv, mely már alapjába véve meg kell, hogy győzze Önt, de ha még ez sem volt elegendő az Ön számára, akkor keressen fel minket bátran, és mi elhárítjuk az összes kétségét!


Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

környezeti cél

környezeti cél Általános, a környezeti politikával összhangban levő cél, amelyet egy szervezet tűz ki maga elé