ISO 14001 felkészítés és tanácsadás, vagy környezetirányítási rendszer kiépítés az ISO 14001 szabvány szerint avagy az ISO 14001 tanúsítvány megszerzése

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minÅ‘ségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

ISO 14001 KIR

ISO 14001 környezetirányítási rendszer (KIR), ISO 14001 felkészítés?

Na nem, ISO 14001 rendszerkiépítés estén sem kell a papírba fulladnod! A környezetvédelmi hatóság persze rengeteg dokumentációt megkövetel, de ez független az ISO 14001 rendszertÅ‘l, amúgy is vezetni kell ezeket a papírokat, ha nem akarunk környezetvédelmi bírságot fizetni. Mi akkor az ISO 14001 környezetirányítási rendszer? És hogyan is juthat a Te céged ISO 14001 tanúsítványhoz? 

 Részletesebb tájékoztatóért, kérdd ajánlatunkat ide kattintva!

 

Az ISO 14001 tanúsítvány megszerzése

Közös munkánk eredményeként egy hatékony, az ISO 14001 környezetközpontú irányítási (környezetirányítási) rendszer-szabványnak is megfelelő, bármely tanúsító által tanúsítható ISO 14001 környezetirányítási rendszert hozhatnak létre, melynek megfelelni nem lehetetlenség. AZ ISO 14001 környezet irányítási rendszer igazán hasznos dolog! Erről az ISO 14001 rendszer felkészítés szolgáltatásunkat igénybe vevő vállalkozások is mesélnek, kérjük olvass bele ISO 1401, rendszer kiépítése kapcsán született cikkeinkbe! Ha szeretnéd céged környezetvédelmi szempontból rendben tudni, szeretnél egy hatékony ISO 14001 környezetirányítási rendszert, kérdd ajánlatunkat itt!


Miért jó az ISO 14001 rendszer?

A környezetvédelem és az annak való megfelelőség ma egyre hangsúlyosabb. Ha vállalatunk környezetközpontú, azt egyre több vevő értékeli pozitívan. Azonban ha nem az, azt a hatóságok egyre nagyobb szigorral büntetik! Legyél szimpatikusabb vevőidnek, és kerüld el a bírságokat! Az ISO 14001 rendszer tanúsítványa, pontosabban annak megléte, ne csak tendereken jelent versenyelőnyt, hanem egy környezetvédelmi hatóság szemében is. Az ISO 14001 rendszer kiépítése során tanácsadónk ugyanis felhívja figyelmed arra, hogyan végezheted úgy eddigi tevékenységed, hogy az ne- vagy kevésbé károsítsa környezetünket, és ráadásul ez még ne is kerüljön sok pénzbe! Ha szeretnéd, elkerülni a bírságokat, és szeretnél vevőidnek is pozitív fényben feltűnni, kérdd ajánlatunkat ide kattintva!

Miért gondolnak a hatóságok és a Vevőid is pozitívan az ISO 14001 környezetirányítási rendszerre?

Mert valamennyi termék és szolgáltatás szoros kölcsönhatásban áll a természeti és az ember alkotta környezettel. Mind a termékek, mind a szolgáltatások környezetkárosító hatása egyre erőteljesebb társadalmi válaszreakciókat vált ki, mely jogi, politikai, hatósági, állampolgári tiltakozás különböző formáiban nyilvánul meg. A társadalom növekvő környezettudatossága, a szigorodó környezetvédelmi előírások, a növekvő energia árak arra késztetik a cégeket, hogy eddigi tevékenységüket átértékeljék, a korábbinál hatékonyabb környezeti menedzsment rendszert hozzanak létre. Ennek egyik eszköze az ISO 14001 környezetirányítási rendszer. Ha szeretnél egy hatékony ISO 14001 rendszert, kérdd ajánlatunkat itt!

A környezetközpontú vállalatirányítás

Minden cég jövőjében meghatározó szerepe van annak, hogy vezetőik mennyire ismerik fel a környezeti kihívásokban a lehetőséget, mennyire képesek a környezettudatos cégirányítás kialakítására. A környezetközpontú vállalatirányítás olyan rendszert jelent, melyben központi szerepet kap a környezetszennyezés elkerülése, a gazdaságos energiafelhasználás. A Környezetközpontú Irányítási Rendszer alapját képező ISO 14000 szabványcsalád a vevők és a közvélemény elvárásai miatt, a cégek piaci versenyképességének fokozásra kerültek kidolgozásra. A KIR legfontosabb jellemzői a rendszerszerűség, áttekinthetőség, szakszerűség.

 Az ISO 14000 szabvány bevezetésével a következÅ‘ kedvezÅ‘ hatások érhetÅ‘ el:

  • A vevÅ‘k és a hatóságok pozitívabban ítélik meg a tanúsított céget
  • A jövÅ‘ben egyre több tender és jogszabály írja majd elÅ‘ az ISO 14001 tanúsítvány meglétét.

 

Az ISO 14001 rendszer bevezetése végett illetve a tanácsadó tevékenysége által csökken:

A KIR kialakítása és működtetése egy állandó fejlődési, fejlesztési folyamat, mely a rendszeresen ismétlődő, de egyre magasabb szinten megvalósuló tevékenységek sorozatán alapul. A rendszerben mindenkinek megvan a pontosan meghatározott feladat és hatásköre, valamint szabályozott a feladatok elvégzésének a módszere. A kialakítás lépéseiről ide kattintva olvashat.

 


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

konvenciós ráta

A konvenciós ráta azt mutatja meg, hogy a látogatók hány százaléka vásárol/regisztrál az oldalon. Ha például ez a szám 100 felhasználóból 68 akkor a konvenciós ráta 68%.