Design Hét 2009,2009. október 2-11.,hatodik alkalommal,Design Terminál Nonprofit Kft. és a Magyar Formatervezési Tanács,a Kreativitás és Innováció Európai Éve,60 üzlet, bemutatóterem és designműhely.

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Design Hét 2009

2009-10-01
Szerző: Kecskeméti Dóra,designer
Forrás: www.designhet.hu


Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Napjainkra a design egyértelműen kulcsfontosságú kreatív iparággá fejlődött.

Napjainkra a design egyértelműen kulcsfontosságú kreatív iparággá fejlődött, s jövőnk egyik legfontosabb művészeti-tudományos-technikai területe. A tudás alapú társadalmak gazdaságaiban a tudomány és a technika mellett a design az innováció meghatározó tényezője. A versenyképesség kulcsa ma már elsősorban az új típusú tudáshoz és a legfrissebb információkhoz való hozzáférés kérdése, amely a design esetében az új generációs anyagok és a legkorszerűbb technológiák alkalmazását jelenti.

2009. október 2-11. között hatodik alkalommal rendezi meg a Design Terminál Nonprofit Kft. és a Magyar Formatervezési Tanács, a Design Hét Budapest eseménysorozatot, a mára országos jelentőségű fesztivált. Az idei eseménysor – a Kreativitás és Innováció Európai Éve programjának hivatalos részeként – a kreatív energiák tematika köré szerveződik. Testközelbe kerülnek a hazai és a nemzetközi designélet legfrissebb eredményei és aktuális tendenciái.

Állandó elemként újra lesz Magyar Formatervezési Díj kiállítás, speciális Pecha-Kucha Night, finn-magyar WAMP és számos divatbemutató. Lesz kedvezményes vásárlási aukció, amelyben idén 60 üzlet, bemutatóterem és designműhely vesz részt. A megújult arculat mellett új elemekkel is gazdagodik a program: a Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díjjal, valamint a Design Terminál Nyitott Stúdiók kezdeményezésére a nagyközönség 16 kortárs designer műhelyébe, stúdiójába látogathat el.

A Design Hét Budapest 2009-es programja kicsiknek és nagyoknak szóló kreatív workshopokban különösen gazdag. Külön figyelmet fordítanak arra, hogy a fesztivál történéseibe a legfiatalabb korosztályt is bevonják. A DESPLAY és DEMO programok célja, hogy a gyerekek számára játékos és élménygazdag designleckéken keresztül váljon megfoghatóbbá és érthetőbbé a design világa.

Nemzetközi vonatkozásban pedig megtekinthető lesz a finn Re-interpreting Nature tárlat, a Swiss Design in Hollywood című kiállítás, a dán INDEX 2007, és a CorianŽ által a cseh designer- és építészhallgatók számára kiírt pályázat legjobbjaiból szemezgető tárlat is.

A szervezők közleménye szerint pedig az események forgatagában mindvégig kitüntetett figyelmet kap az alkotói kreativitás, a tudás alapú termékek és szolgáltatások, az új generációs anyagok és a XXI. századi technológiák.

Az elmúlt öt évben a Design Hét professzionális, nemzetközi összehasonlításban is jelentős fesztivállá nőtte ki magát. A hivatalos megnevezés kiegészítése – a Budapest szó használata – az esemény megkülönböztetésére szolgál az európai design hetek sorában. Ennek tudatosítását segíti az új logo, valamint a komplett vizuális rendszer. Városszerte látható plakátjaik, járműreklámjaik és zászlókampányuk a design ünnep jelentőségét hirdetik.

A részletes programot szeptember 1-től lehet elérni a www.designhet.hu oldalon.

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

marketingauditálás

Egy vállalat marketingkörnyezetének, -célkitűzéseinek, -stratégiájának és -tevékenységének átfogó, szisztematikus, független és rendszeresen ismétlődő vizsgálata, amelynek célja a problematikus területek meghatározása, valamint cselekvési terv kidolgozása a marketingteljesítmény javítására.