Európai parlamenti választás 2009, milyen eredmény várható?

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

52 ponttal veri a Fidesz az MSZP-t

2009-04-16
Forrás: index.hu


Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Európai Parlamenti választás 2009

Középpárttá küzdötte le magát az MSZP a kormányfőváltással, a Fidesz pedig 70 százalékos eredményt érne el egy hétvégi választáson. Bajnai Gordon történelmi mélypontról, 18 százalékos népszerűséggel kezdheti miniszterelnökségét. Ez alig valamivel több, mint a valaha volt legnépszerűtlenebb miniszterelnökként távozó Gyurcsány 15 pontja.

Esélyek az Európai parlamentbe jutásra

Totális Fidesz-fölényt mért áprilisban a HVG megbízásából készült közvélemény-kutatásában a Medián. A HVG honlapján már szerdán ismertetett felmérés szerint a pártot választani tudó biztos szavazók körében a Fidesz támogatottsága 70 százalék, a szocialisták 52 ponttal lemaradva 18 százalékon állnak. A nagy és a középpárt mellett a felmérés szerint még a Jobbiknak lehet esélye a parlamentbe jutásra, bár a szélsőjobboldali párt 4 százalékos támogatottsága már hibahatáron belüli.

 

Bizonytalan szavazók az MSZP körében

A felmérés szerint az MDF és az SZDSZ 2-2 százaléknyi biztos szavazó támogatására számíthat.
A kutatás eredményei arra utalnak, hogy az MSZP szavazóit elbizonytalanította a miniszterelnök-csere, hiszen a párt támogatottsága a pártválasztó válaszadók körében 22 százalékos, magasabb, mint a biztos szavazó pártválasztók körében. A Fidesz ebben a szegmensben 22 százalékon áll, a Jobbik, az MDF és az SZDSZ 3-3 százalékon, azaz utóbbi két párt táborára is igaz az elbizonytalanodás - bár megjegyzendő, hogy a mintanagyság miatt velük kapcsolatban markáns kijelentéseket nem lehet tenni.

 

Mit szeretnének az emberek?

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 44 százalék, a szocialistáké 15, a többi párté 2-2. A megkérdezettek 33 százalékának nincs pártja, ezzel az úgynevezett bizonytalanok számítanak a második számú politikai erőnek Magyarországon.
A Medián felmérése szerint áprilisban tovább nőtt az előrehozott választást pártolók tábora, akik immár a teljes népesség abszolút többségét teszik ki. A kutatás adatai alapján 54 százalék akar azonnali választásokat, a szakértői kormányt mindössze 18 százalék támogatja. További kilenc százalék azt tartaná a legjobbnak, ha az MSZP és az SZDSZ választana új miniszterelnököt, ez a vágyuk kedden teljesült is. 8 százaléknyian a Gyurcsány-kormány maradására szavaztak.

 

Legnépszerűbb politikusok

A Fidesz előnye a politikusok népszerűségi adataiban is tükröződik. A Medián felmérése szerint 52 ponttal - azaz többek által kedvelten, mint utáltan - Orbán Viktor áll a lista élén, őt Sólyom László köztársasági elnök és Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere követi 51-51 ponttal, Pokorni Zoltán pedig a népszerűtlenség határán, 50 ponton áll. Ötödik helyen Navracsics Tibor következik 45 ponttal, a legnépszerűbb szocialista a kívülállását rendre hangsúlyozó Szili Katalin 41 ponttal.
Az egykor kiemelkedően népszerű Dávid Ibolya 30 ponton áll.

 

Az új miniszterelnök

Bajnai Gordon, az új miniszterelnök történelmi mélységből kezdheti meg munkáját, a Medián mérése szerint az MSZP-hez hasonlóan 18 pontos a népszerűsége, alig három ponttal több, mint a valaha volt legnépszerűtlenebb miniszterelnökként távozó elődjéé, Gyurcsány Ferencé, akit csak kormánya három emblematikus arca, Veres János, Draskovics Tibor és Szilvásy György, valamint a töretlenül népszerűtlen szabaddemokrata frakcióvezető, Kóka János tudott alulmúlni.

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

tervezés és fejlesztés

folyamatok összessége, amely a követelményeket elõírt jellemzõkké vagy egy termék , folyamat, vagy rendszer elõírásává alakítja át 1. MEGJEGYZÉS: A "tervezés" és a "fejlesztés" szakkifejezést néha azonos értelemben, néha pedig a teljes tervezési és fej...