Elvileg újra él a magyar internet

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Elvileg újra él a magyar internet

2009-01-26


Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Elméletileg helyreállt a rend a magyar interneten a vasárnapi nagy leállás után, bár olvasóink Budapest több kerületéből is arról számoltak be, hogy még reggel is akadozott a forgalom. Rosszul konfigurált hálózati eszközökről terjednek a hírek, a Magyar Telekom hallgat

Magyar internetes üzemzavar

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint vasárnap délután 16:20-ra helyreállt a rend minden idők egyik legnagyobb magyar internetes üzemzavara után. Olvasóink jelzései szerint az újraindulás még nem száz százalékos: a VII., XIX., és XX. kerületből is jelezték, hogy vasárnap késő este, illetve hétfő reggel is akadoztak, illetve egyáltalán nem működtek a t-online-os internet-elérések.

Az üzemzavart egy optikai kábel elszakadása indította el vasárnap délelőtt Tolna és Szekszárd között, az M6-os autópálya építkezésén. Az adatforgalom elterelése után a hálózat túlterhelődött, ami ahhoz vezetett, hogy a budapesti központban tönkrement az egyik fontos hálózati útválasztó szerver (router), ez pedig délután fél kettő körül a Magyar Telekom teljes hálózatát kiütötte.

Káosz volt vasárnap délután

Az üzemzavar a T-Online több százezer adsl-előfizetőjét, és a T-csoport adatparkának szerverein működő összes szolgltatást (többek között az Origót, az Iwiwet, a Freemailt, a BKV és az Országos Választási Iroda oldalait) érintette. A telefonos hibabejelentő vonalak is túlterhelődtek, és "A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható" üzenetet adták, ami tovább fokozta a káoszt.

A BIX adatcserélő központ statisztikái szerint a leállás idejére nagyjából a harmadával csökkent a teljes magyar internet adatforgalma. A diagramból az is látszik, hogy a bedöglött rendszert kétszer próbálták sikertelenül újraéleszteni, amikor néhány percre újra létrejött a kapcsolat, de hamarosan újra összeomlott. A harmadik, végül sikeresnek bizonyult újraindítás délután négy előtt nem sokkal kezdődött.

Véletlen üzemzavar

Maradi István, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese elnézést kért, és azt mondta, több, egymástól független hiba összeadódása okozta az üzemzavart; olyan váratlan esemény volt, amit csak az élet tud produkálni.

Szakértők szerint a gerinchálózatban kell lennie akkora túlbiztosításnak, hogy egy kábel szakadása ne terhelje túl végzetesen a teljes hálózatot. Hogy mégis ez történt, arra utal, hogy a rendszerben rosszul konfigurált routerek, és ilyen jellegű vészhelyzetre nem felkészített elemek voltak.

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságán nem kommentálták ezt az elméletet, de azt elmondták, hogy a kábel cseréje megtörtént, így az egy ideig kerülő útra terelt adatforgalom már nem lassítja a hálózat működését.

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

eljárás

egy tevékenység vagy egy folyamat elvégzésének elõírt módja 1. MEGJEGYZÉS: Az eljárások lehetnek dokumentáltak, vagy nem dokumentáltak. 2. MEGJEGYZÉS: Ha egy eljárás dokumentált, akkor gyakran az "írott eljárás" vagy a "dokumentált e...