A Vértes Klíma Kft. véleménye a STandard-Team Kft. felkészítésben készült ISO 9001 rendszerérõl

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

A Vértes Klíma Kft. véleménye a STandard-Team Kft. felkészítsben készült ISO 9001 rendszerérõl

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

A Vértes Klíma Kft. 2004-ben szerezte meg az ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítványt, gy idén már 2. éve mûködik náluk az ISO 9001 rendszer. Hogyan nyilatkoznak a munkatársak a minõségirányításrõl? Cikkünkbõl kiderül!

 A Vértes Klíma Szervíz Kft és az ISO 9001 rendszer

 A Vértes Klíma Kft. teghergépjármû felépítmény gyártás és klíma berendezések forgalmazása tevékenységekkel foglalkozik. A60;cég ISO 9001 minõségirányítási rendszerét az International Cert Hungary tanúsító auditálta. A 2005. évi audit a 2. audit volt a cég életében. Az auditor a tanúsítás alkalmával a munkatársakat az ISO 9001 rendszer hatékonyságáról is kérdezte. Lássuk a véleményeket fehéren-feketén:

Jó reklám

Richter Pétert, a cég mûhelyfõnökét kérdeztük az ISO 9001 rendszer elmúlt 2 vérõl. Véleménye szerint a Vértesklíma Kft. az ISO rendszer létrehozása elõtt is a minõségi munkavégzést tartotta a legfontosabbnal. -Nem akarok megbántani senkit, de nálunk az ISO 9001 rendszer nem hozott nagy válltozásokat, legalábbis a mûhely életében. Nem lett jelentõs mértékben új formalap, kitöltendõ papír, az ISO inkább a paprok rendszerezettségében és az átláthatóságban segített. Az ISO 9001 rendszer tanúsítvány ugyanakkor jól mutat, nagyon sok vevõ (egy bizonyos réteg) igényli, hogy a minõséget papíron is bizonyítani tudjuk. Reklámként mindenképpen nagyon jól mutat, hogy van ISO 9001 tanúsítványunk.

Rend az ISO 9001 szerint

Bécsi Judit, könyvelõ: Jónak találja az egész rendszert, bár az õ területén nõtt a papírmunka, de úgy érzi, ez a nyomonkövethetõség megtérül. A kollegákon az ISO 9001 rendszer hatására "komolyodást" tapasztalunk. Ez a papírmunka növekedés ott nõt jelentõsen, ahol eleve nem volt minden dokumentálva, pl. az üzletkötõknél a megrendelés és a megrendelés visszaigazolás. A szervízfolyamatokban nem történt nagy válltozás.

Javuló ellenőrizhetőség a minőségbiztosítás szerint

Minõségirányítási vezetõ: Én úgy csöppentem ebbe az egész dologba, még csak 3 napja dolgoztam a cégnél, amikor elkezdtük az ISO 9001 rendszer kiépítését. A dokumentálás szerintem is nõtt valamelyest, azonban ettõl jelentõsen javult az ellenõrizhetõség, ami biztosan megtérül. Amit úgy érzem hasznos lenne, az az, hogy részt vegyek egy minõségügyi továbbképzésen, a rendszert jobb megismerése révén.

Áttekinthetőség javulása

Berendi Gábor mûszaki vezetõ: Tavaly is ezt mondtam, most is ez a véleményem, hogy jelentõsen nõtt az áttekinthetõség, a visszakereshetõség. Egyértelmûvé vált, miért ki a felelõs, nincs belekutyulás egymás dolgába.

2005.03.05

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

minõségcél

a minõséggel kapcsolatos valami, amire törekszenek, vagy amit el akarnak érni 1. MEGJEGYZÉS: A minõségcélok általában a szervezet minõségpolitikáján alapulnak. 2. MEGJEGYZÉS: A minõségcélokat általában a szervezet megfelelõ funkciói és szintjei számára t...