Auditon kifogásolták, hogy a belső auditor nem rendelkezett megf

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Ki tartson belső auditot?

Kérdés feltevése
Hozzászólás

Tanfolyam? kérdezte:

Auditon kifogásolták, hogy a belső auditor nem rendelkezett megfelelő képzettséggel. Saját embert érdemes beiskolázni, vagy szakértővel végeztessük a belső auditokat?


Válaszol - Szakértő

Tisztelt érdeklődő!

Az auditornak igaza volt, valóban az tarthat belső auditot, aki megfelelő képzettséggel rendelkezik. Ha külső segítséget vesznek igénybe a belső audit megtartására, annak az az előnye, hogy valóban független a vizsgált területektől, és nem szenved "belső vakságban". Talán az egyszeri díja kisebb is, mint egy munkatárs képzése. DE: ebben az esetben folyamatosan külső segítségre lesznek szorulva. Ha van olyan munkatársuk, aki megfelelő képességekkel rendelkezik, hajlandó képzésben részt venni, majd megtartani a belső auditokat, és nem utolsó sorban érdemes is a feladatra, akkor hasznos lehet a beiskolázása. Ebben az esetben mindig kéznél van egy képzett belső auditor, segíthet abban, hogy a minőségirányítási rendszer ne csak papíron működjön, haszna is legyen. Egy belső ember pontosan ismeri a cég életét, a tipikus hibákat, nehezebb "megvezetni", mint egy külsőt. Célszerű szétnézni az auditor tanfolyamok között!

Vissza a kérdések listájához

Itt teheted fel kérdésed

Kérdés feltevéshez jelentkezzen be! Ha még nem regisztrált tegye meg most! Kattintson ide!


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

továbbengedés

hozzájárulás egy folyamat következõ szakaszába való továbblépéshez MEGJEGYZÉS: Angolban a számítógépes szoftverekkel kapcsolatban a "release" kifejezést gyakran magának a szoftvernek egy változatára alkalmazzák.