Mobilra optimalizált weboldal - ELENGEDHETETLEN!

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Vissza a cikkek listájához Következő

Mobilra optimalizált weboldal - ELENGEDHETETLEN!

2015-05-04


Cikk ajánlása Cikk myomtatása

Mobilra optimalizálás

Ugye neked sem kell bemutatni a mai mobil-kommunikációs eszközöket, mint az okostelefonok, tabletek. Ezek az eszközök mára mindennapi használati tárggyá váltak, így egyre nagyobb arányban böngészünk oldalakat ezeknek a kütyüknek a segítségével.          
Mivel a mobilon böngésző ember többnyire konkrét céllal indítja el a böngészőjét, nem árt Neked is felkészülni, ezen látogatók megfelelő fogadására a saját honlapodon. Ha szeretnéd őket egy valóban élvezhető, minőségi honlappal kiszolgálni, a következőkre mindenképp kiemelt figyelmet fordíts!

Mobil barát kezdőoldal, és navigációs elemek


1-      A Call-to-action fontossága
Call to action megszólítások
Az úgynevezett „Call-to-action" típusú felszólításokat fontos megfelelő helyre helyezni az oldalon belül. Lehetőleg úgy próbáld meg pozícionálni az ilyen elemeket, hogy azok mindig jól láthatóan, kiemelt figyelmet kaphassanak az adott oldalon.

2-      A menüsor optimalizálása
Egy mobil platformról érkező látogató nem akar teljes funkcionalitású menüvel találkozni, nincs rá szüksége! Számára a legfontosabbak az alapvető navigációs elemek megléte, és azok közti könnyű átjárhatóság. Biztosíts hát csak annyi menüpontot, amennyi tényleg elengedhetetlen ahhoz, hogy a lényegi információkhoz hozzáférést biztosítson. Használj ehhez rövid, tömör kifejezéseket, és lehetőleg egy szintű menüt.


3-      A „Főoldal” menüpontról
Főoldali menüpont mobil honlapon
Manapság már nem divat „Főoldal” nevezetű menüpontot alkalmazni mobilon, ugyanakkor ezt a funkciót mindenképp biztosítani kell a látogatónak. Alkalmas lehet erre az oldal logójára beállított, főoldalra mutató link elhelyezése, vagy egy külön erre a célra szolgáló ikon, de mindenképp adjuk meg a lehetőséget a látogatónak.


4-      Tartalom vs. Reklám
Ha hasznos, jól keresőoptimalizálható honlapot szeretnél, ne vidd túlzásba a reklámok, promóciók használatát – főleg mobilon. Ezek a dolgok gyakran elvonják a látogatók figyelmét a lényeges tartalmakról, és a Call-to-action felszólításokról.

 

WEBOLDALAT MÉG NEM MOBILBARÁT?!

NE KÉSLEKEDJ! KÉRD AJÁNLATUNKAT!

 

 

Keresés mobil oldalakon

 


1-      Keresni márpedig mobilon is fogunk!
Semmiképp sem javasoljuk, hogy a mobil oldaladon elhagyd ezt a lényeges funkciót. Helyezd a menüsorba, a fejlécbe, mindenesetre ne kelljen keresni magát a funkciót.


2-      Használj megbízható keresőt!
Keresőalgoritmus mobilra optimalizált honlapon!
A keresők gyakran sokkal több találatot jelenítenek meg egyes oldalak esetében, mint amennyi hasznos lenne. Pontosítsd a keresőfunkciót annyira, amennyire csak lehet, használj auto-correct, vagy tartalom ajánló funkciót. Ezek az oldalletöltéseidet is növelni fogják.


3-      Használj szűrési feltételeket
A keresőkbe érdemes szűrési feltételeket beépíteni, így még pontosabb találatokat kaphatnak a mobilról érkező látogatók is. Az algoritmusnál érdemes odafigyelni arra is, hogy a találatok száma majd minden esetben nagyobb legyen nullánál. Nem hat túl pozitívan, ha semmit sem találnak az oldaladon.

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

helyesbítõ tevékenység

tevékenység egy észlelt nemmegfelelõség megszüntetésére 1. MEGJEGYZÉS: Egy eltérésnek egynél több oka is lehet. 2. MEGJEGYZÉS: A helyesbítõ tevékenységet az eltérés ismételt elõfordulásának, míg a megelõzõ tevékenységet az elõfordulásnak megelõzésére ...