6,5 milliárdos program az ivóvízminõség javítására

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

6,5 milliárdos program az ivóvízminõség javítására

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Az Európai Unió kohéziós alapjának 4,8 milliárd forintos támogatásával az észak-alföldi régióban 41 település 109 ezer lakója ihat belátható idõn belül egészséges, tiszta ivóvizet.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Az unió észak-alföldi régiójához tartozó Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, összesen 41 településen 109 ezer lakót érint, hogy uniós támogatással 25 vízkezelõ rendszer technológiájának korszerûsítését és az érintett vízvezeték-hálózatok megtisztítását végezhetik el - jelentette be Baráth Etele, az európai ügyekért felelõs tárca nélküli miniszter.

Minden negyedik magyar ma még az európai uniós határértékeknél magasabb koncentrációjú, az ívóvízminõséget kedvezõtlenül befolyásoló vegyületet vagy nyomelemet tartalmazó ivóvízhez jut. Különösen jellemzõ probléma ez az észak-alföldi régióban. A most induló program célja, hogy megoldja azon települések ivóvóvízminõség-problémáit, ahol a víz arzén-, bór-, fluorid- vagy nitritkoncentrációja túl magas. A felhalmozódott, arzénban gazdag iszap eltávolítása és a rossz minõségû azbesztcementbõl készült vízelosztó vezetékek felújítása és cseréje csökkenti majd a fellépõ másodlagos szennyezéseket. 

Tízszázalékos önrész az önkormányzatoknak 

A projekt teljes költsége 6,4 milliárd forint (25,5 millió euró), amibõl az Európai Unió kohéziós alapja 4,8 milliárd forintot, a magyar költségvetés pedig 960 millió forintot finanszíroz. A programban részt vevõ önkormányzatok hozzájárulása 10 százalékos, vagyis összesen 640 millió forintot tesz ki. 
A munkálatot a közbeszerzési eljárásokat követõen, az év végén vagy a jövõ év elején indulhatnak el. 

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

javítás

tevékenység egy nem megfelelõ terméken, hogy azt a szándék szerinti használatra elfogadhatóvá tegyék 1. MEGJEGYZÉS: A javítás magába foglalja azt a helyreállító tevékenységet, amelyet egy eredetileg megfelelõ terméken végeznek, hogy ismét használhatóvá tegyék, ...