CE jelölés – miért és hogyan?

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

CE jelölés – miért és hogyan?

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Az EU-hoz való csatlakozási folyamat keretében Magyarország bevezette, illetve ma tagországként folyamatosan harmonizálja nemzeti jogszabályként az új megközelítésû irányelveket. A termékbiztonsággal kapcsolatos harmonizált magyar jogszabályok kötelezõen elõírják a megfelelõségi jelölés használatát az európai piacra helyezés feltételeként.

 ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 EUREPGAP rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Az irányelvek a különféle termékek alapvetõ biztonsági és egészségvédelmi követelményeit szabályozzák. Az alapvetõ követelmények teljesítésének mûszaki részleteit az ún. harmonizált szabványok határozzák meg, melyek ajánlásként kezelendõk. Ezek megmutatják, hogyan kell a terméket tervezni és gyártani, és hogyan kell vizsgálni az alkalmazott irányelveknek való megfelelõségét.

A gyártó vagy annak Európai Unióban letelepedett meghatalmazott képviselõje felelõs a mûszaki dokumentáció összeállításáért, a megfelelõségi nyilatkozat elkészítéséért és a CE jelölés elhelyezéséért a terméken. Ez a felelõsség nem hárítható át harmadik félre.

A gyártó meghatalmazott képviselõje természetes személy, vagy jogi személyiség kell legyen, aki a gyártó nevében jogosult eljárni.

Az európai szabályozás szerint a gyártói megfelelõségi nyilatkozat és a mûszaki dokumentáció az EU/EGT területén belül kell, hogy megtalálható legyen. Ha sem a gyártó, sem annak meghatalmazott képviselõje nem az EU/EGT területén belül van bejegyezve, a dokumentumokat az importálónál, vagy annál a személynél kell megõrizni, aki elsõ ízben az európai piacra helyezi a berendezést. Ez a szaly úgy érvényesül, hogy a hatóság kérésére ésszerû idõn belül hozzáférhetv kell tenni e dokumentumokat.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 EUREPGAP rendszerkiépítéshez, CE jelölés megszerzéséhez állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

<td colspan="2" align="right"> r>
Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Kapcsolódó tartalom a Vállalkozás fejlesztési portálon:


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

vevőorientáció

Olyan gondolkodási mód és gazdálkodási gyakorlat, amely a vállalat minden döntését a vevő kívánságainak rendeli alá.