Kezdõdnek a karácsonyi razziák

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Kezdõdnek a karácsonyi razziák

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Fokozott élelmiszerbiztonsági ellenõrzéseket kezdenek a szakemberek november 20-tól annak érdekében, hogy az ünnepek közeledtével az emberek biztonságosan fogyaszthassák az élelmiszereket - mondta Süth Miklós országos fõállatorvos.

A szakember szerint az ország élelmiszerbiztonság területén az európai középmezõnyhöz tartozik, minõségileg a magyar termékek átlagosan 10-12 százaléka esik kifogás alá.
A fokozott ellenõrzésekre november 20. és 2007. január 5. között kerül sor. Ez idõ alatt a szakemberek több tízezer élelmiszertételt vizsgálnak meg. Az ellenõrzések többletforrást nem igényelnek, azt az állat- és növény-egészségügyi szolgálat éves rendes költségvetésébõl fedezik.

Az ellenõrzés részleteirõl szólva Süth Miklós közölte: nemcsak az állat- és növény-egészségügyi hatóság, valamint az Országos Élelmiszervizsgáló Intézet szakemberei végzik majd az ellenõrzõ vizsgálatokat, hanem bevonják a rendõrség, a vám- és pénzügyõrség, valamint a GVH, esetenként akár a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársait is.

Ellenőrzések

Az ellenõrzések célja az, hogy a teljes élelmiszerláncra kiterjedõen vizsgálják az élelmiszereket a szántóföldtõl a fogyasztó asztaláig. Ellenõrzik mind az alapanyagok elõállítását, mind a szállítást, a feldolgozást és a kiskereskedelmi forgalomba kerülõ késztermékeket is. A szakértõk nagy figyelmet fordítanak többek között a halak, a pulyka, a sertéshúsok, a húskészítmények, továbbá a zöldségek, gyümölcsök, különösen a déligyümölcsök minõségének vizsgálatára és ellenõrzésére.

Az országos fõállatorvos szerint a magyar élelmiszer élelmiszerbiztonság tekintetében a jó európai középmezõnyben található. Mikrobiológiai szempontból a kifogásolási arány néhány százalékos, toxikológiai szempontból ennél is alacsonyabb értékû, azaz néhány tizedszázalékos, míg radiológiai kifogásra az utóbbi években nem volt példa. Minõségileg a magyar termékek átlagosan 10-12 százaléka esik kifogás alá. Az ellenõrök elsõsorban a fehérjetartalmat, a szénhidrátmennyiséget, a termék tömegét és a címkézést, azaz a vásárlók tájékoztatását kifogásolják. A kifogások közül kiemelkedõ mértékû a hibás jelölés, ez az áruk 10-15 százalékát érinti általában.

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

projekt

egyedi folyamat , amely egy sor összehangolt és szabályozott, a kezdeti és a befejezési idõpontok megjelölésével kitûzött olyan tevékenységekbõl áll, amelyeket konkrét követelményeknek megfelelõ cél elérésére végeznek, figyelembe véve az idõ, a költségek és az erõforrások korlátait ...