A HACCP rendszer váltása ISO 22000-re, mi az előnye a rendszernek?

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Váltás HACCP-ről ISO 22000-re

2008-11-07
Forrás: 22000-tools.com/iso-22000-info.html


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

<p>Az ISO 22000 rendszer egyre inkább népszerűbbé válik Európán belül. Az ISO 22000 rendszer, amely az ISO 9001 minőségirányítási, illetve HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer egyfajta keveréke, az élelmiszerbiztonság nemzetközi fejlesztésének céljából jött létre. 

Hogyan lehet a meglévő HACCP rendszert ISO 22000 rendszerré átalakítani?


Az első lépés a minőségirányítási alapok elsajátítása. A minőségirányítási rendszerek a hagyományos minőségi paramétereknél alaposabb, illetve tágabb követelményeket állítanak fel, és iránymutatóként szolgálnak az adott társaság minden egyes tevékenységi körén belül, az üzleti célok meghatározásától a termék kiszállításáig. A HACCP rendszerhez hasonlatosan a rendszer alapja a termék, illetve a szolgáltatás minőségi tervezése.p>

 

Kinek van szüksége az ISO 22000 rendszerre?

 


A rendszer mindenkire vonatkozik, aki az élelmiszerellátási láncban bármilyen helyet foglal el. Ilyen tevékenységek lehetnek például:

  • Takarmány előállítás;
  • Élelmiszer gyártás;
  • Élelmiszer alkotórészekkel kapcsolatos tevékenységek;
  • Élelmiszer szállítás;
  • Élelmiszer csomagolás;
  • Élelmiszer vagy takarmány kereskedelem (nagy-, illetve kiskereskedelem)
  • Készétel felszolgálás (éttermek, fűszerüzletek)
  • Élelmiszeripari berendezések gyártása;
  • Élelmiszer adalékanyagokkal kapcsolatos bármilyen tevékenység.

 

 

Az élelmiszerbiztonság fontossága

 

Az élelmiszerellátási láncban résztvevő minden egyes lépés kritikus tényezővel bír a végtermék minőségére, illetve biztonsági tényezőjére. Az ISO 22000 standard egyértelműsíti a nemzetközi élelmiszerbiztonsági követelményeket.
Mind a felhasználók, mind a kormányok egyre inkább tudatában vannak az élelmiszerbiztonsá
g egyre inkább terjedő fontosságának, így mára szükségessé vált a felelősségre vonhatóság tisztázása, illetve az élelmiszer megfelelő biztonságával kapcsolatos szavatosság biztosítása.
Az ISO 22000 tanúsítvány megszerzése a vevőkben bizalmat kelt a termék iránt. Az ISO 22000 rendszerrel rendelkező társaságok így a megfelelő élelmiszerbiztonság szavatolása mellett egy kiváló marketing eszközt is a kezükben tartanak, amely az üzleti életben manapság igen fontos lehet. 

 

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

marketing menedzsment

A tervezésnek és a végrehajtásnak az a folyamata, melynek során elképzelések, áruk és szolgáltatások teremtése, árazása, promóciója és elosztása megy végbe, annak érdekében, hogy a cseréken keresztül egyéni és szervezeti célok valósuljanak meg.