Változások a HACCP területén

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Változások a HACCP területén

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Év eleje óta minden Uniós tagállamban alkalmazni kell az élelmiszer higiéniáról szóló 852/2004 EK Európai Parlamenti és Tanácsi közös rendeletet, melynek hatálya a HACCP-hez hasonlóan az élelmiszerek elõállításának, feldolgozásának és forgalmazásának szakaszaira terjed ki, így az addig hatályos „HACCP rendeletek” módosítást és felülvizsgálatot igényelnek.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

 

Változások a HACCP területén

Élelmiszer-biztonság

Az új rendelet az élelmiszer-biztonságot több tényezõ együtteseként fogja fel: minimális higiéniai követelmények megállapítása, hatósági ellenõrzések bevezetése a követelmények teljesítésének ellenõrzése céljából, HACCP elveken alapuló é;lelmiszerbiztonsági rendszerek kialakítása és mûködtetése. Cél, hogy a bevezetett HACCP rendszerek megfelelõen rugalmasak és alkalmazhatók legyenek bármely vállalkozás esetében.

Nemzeti Útmutatók

Elsõ lépés a HACCP-k helyes alkalmazására szolgáló ún. Nemzeti Útmutatók kidolgozása, melyek kategóriákként foglalják össze a helyes gyakorlatokat. Ezek az alapelvek és fõ jogszabályok meghatározása mellett lehetõséget adnak az egyes ágazatok sajátos követelményeinek rögzítésére. A programok célja továbbra is az élelmiszerszennyezõdések megelõzése, illetve megfelelõ szintre csökkentése a biztonságos élelmiszerek forgalomba hozása érdekében, a megelõzésre és a helyes higiéniai gyakorlatra (GHP) fektetve a hangsúlyt, melyek alkalmazásával ezek a célok általában elérhetõk. Fontos az ésszerûség, ne kelljen felesleges mûveleteket és eljárásokat alkalmazni egyértelmû esetekben (pl.: kõkeményre fagyott élelmiszerek hõmérsékletének lemérése), illetve a papírmunka csökkentése, arányba állítva a vállalkozás nagyságával és típusával, annyi dokumentációt megkövetelni, amely az élelmiszerbiztonság szempontjából elengedhetetlen.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

elõírás (specifikáció)

dokumentum, amely követelményeket határoz meg MEGJEGYZÉS: Egy elõírás vonatkozhat tevékenységekre (pl. eljárás-dokumentum, folyamatra vonatkozó elõírás és vizsgálatra vonatkozó elõírás), vagy termékekre (pl. termékelõírás, funkcionális elõírás és rajz).