ISO 9001 minõségirányítási rendszer a biztonságtechnika, õrzés-védelem, távfelügyelet szolgálatában

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

ISO 9001 minõségirányítsi rendszer a biztonságtechnika, õrzés-védelem, távfelügyelet szolgálatában

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

2002 decemberében szerezte meg a Szent György Security Kft. az ISO 9001:2000 szerinti tanúsítványt. Szemerei Szabolcsn ügyvezetõ igazgatót kérdeztük az ISO 9001 rendszer hatékonyságáról, elõnyeirõl és hátrányairól.

Elõnyként tudnám említeni, hogy az ISO 9001 minõségbiztosítási rendszer bevezetésével a cég mûködése sokkal átláthatóbb lett, a dolgozói és vezetõi felelõsségek egyértelmûen nyomon-követhetõek, ami a biztonságtechnikában, vagyondelemben igen fontos követelmény. 

 

 

AZ ISO 9001:2000 szerinti tanúsítványt az õrzés-védelem, távfelügyelet, járõrszolgálat és riasztó rendszerek telepítése és szerelése tevékenységre szereztük meg. Ezen a területen a pályázatok 90%-ában elõírás az ISO 9001 minõségirányítási rendszer megléte, a tanúsítványt csatolni kell a pályázatokhoz. Nagyon sok pályázaton nem indulhattunk volna, ha nincsen ISO 9001 tanúsítványunk.  

Az ISO 9001 rendszer kiépítése során a tanácsadó segítségével kitaláltuk, hogy a kereskedelmi egységekben szolgálatot teljesítõ vagyonõrökkel szembeni panaszok könnyebb kezelhetõség érdekében, úgynevezett vásárlói reklamációs nyomtatványt vezessünk be. Ez a nyomtatvány igen hasznosnak bizonyult, 2005 év elejétõl, egyik országos kereskedelmi hálózattal rendelkezõ partnerünk minden üzletében a nyomtatványból kialakított õrszolgálati panaszkönyv kerül bevezetésre. Úgy gondoljuk, ez közös munkánk elismerését is jelenti.60;

A Szent György Security nem csupán az ISO 9001 rendszernek kívánt eleget tenni, hanem a továbbfejlesztés szabványaként alkalmazandó ISO 9004 szabvány követelményeit is rendszerébe építette, így egy pár plusz feladatot is magára vállalt. Ezek közül úgy ítéljük meg, a munkatársi, alvállalkozói véleménykérés a biztonságtechnikában egy nehezen megvalósítható feladat. A megkérdezettek nem minden esetben a megfelelõ módon értelmezik a feltett kérdéseket, ezért a válaszok nem mindig hûen tükrözik a tényleges elégedettségüket.  

Összefoglalásként azonban el tudom mondani, hogy az ISO 9001 rendszer kiépítése rövid idõn belül behozta azt a pénzügyi és emberi erõforrásbeli befektetést, melyet a Kft. a kiépítésre fordított. Az eltelt 2 év alatt a távfelügyeleti ügyfeleink számának növekedése 30%ról 50%-ra emelkedett, az õrzés-védelmi óraszámaink megduplázódtak.  

További információkért a Szent György Security Kft-rõl, valamint ISO 9001 rendszerérõl kérjük látogasson el a oldalukra!

ISO 9001, ISO 14001 rendszerkiépítéshez kérje ajánlatunkat itt!

 

 

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

szervezeti vásárlás

Olyan döntéshozatali folyamat, amely során a formális szervezetek megteremtik az igényt a megvásárolt termékekre és szolgáltatásokra, azonosítják, értékelik a lehetséges árukat és szállítókat, majd választanak közülük.