Az ISO 9001 állami támogatásának múltja, jelene, jövõje

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Az ISO 9001 állami támogatásának múltja, jelene, jövõje

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Az ISO 9001 állami támogatásának régi hagyományai vannak - a STandard-Team Kft. már a 2001-es évben is segítette megrendelõit az ilyen témában kiírt pályázatok elkészítésében és megnyerésében. Az akkori feltételrendszer más, sok téren kedvezõbb, illetve sok téren szigorúbb volt, mint a legutóbbi, 2005-ös évben kiírt támogatási lehetõség kapcsán meghatározottak.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

TEÁOR

A legalapvetõbb különbség a tevékenységi körök behatárolása volt: a 2001-es, 2002-es Széchenyi terv keretén belül megjelent pályázatok csak az ipari, illetve építõipari cégek i;nyítási rendszereinek a kiépítését, tanúsíttatását támogatták, tehát TEÁOR szám korlátozásokkal került kiírásra a pályázat, ezzel kizárva a kereskedelmi, illetve szolgáltató cégeket. Itt is igaz az a pályázatok esetében általános alapfeltétel, miszerint megkezdett projektre nem lehet igényelni támogatást. A tanúsításra azonban mindig különállóan is lehetett pályázni a felkészítéstõl függetlenül is akár, amely lehetõséggel igen kevés cég élt.

Versenyképesség Operatív Program

Az eddigiekben az elszámolható (általában tehát nettó) összköltségek 50%-ára lehetett támogatást kapni, mind a Széchenyi terv, mind a Széchenyi Vállalkozásfejlesztési program, mind pedig a Gazdaság és Versenyképesség Operatív Program esetében, természetesen támogatási korlát maximumok voltak meghatározva a statisztikai létszám függvényében. A piac változásait, igényeit követve megszûnt a TEÁOR korlátozás.

Ami a jövõt illeti, a hírek szerint március-április hónapban újra kiírásra kerül ISO 9001, ISO 14001, illetve egyé;b irányítási rendszerek kiépítését, tanúsíttatását támogató, vissza nem térítendõ támogatási lehetõséget tartalmazó pályázat, mind a Közép-magyarországi, mind pedig az egyéb régiókat illetõen. A támogatási arány minden bizonnyal csökkenni fog, és mostani pályázatokra jellemzõ maximum 25-30%-os támogatási arányra lehet számítani.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

érvényesítés/jóváhagyás (validálás)

annak megerõsítése objektív bizonyíték szolgáltatásával, hogy az adott szándék szerinti használathoz vagy alkalmazáshoz elõírt követelmények teljesültek 1. MEGJEGYZÉS: Az "érvényesített/jóváhagyott" (validált) kifejezést az ennek megfelelõ állapot megjelö...