Az elõaudit az MSZ EN ISO 9001:2001 rendszer tanúsíttatásában

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Az elõaudit az MSZ EN ISO 9001:2001 rendszer tanúsíttatásában

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

Az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti minõségirányítási rendszer szerinti tanúsítvány megszerzésének utolsó lépése az audit. Az audit egy külsõ, független szervezet által tartott dokumentált folyamat, mellyel a minõségirányítási rendszer mûködésének megfelelõssége ellenõrizhetõ.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Az elõaudit nem szerves része a tanúsító auditnak, nem kötelez jellegû.

Az elõaudit a következõ szakaszokra tagolható:

  • dokumentációs elõzetes átvizsgálása
  • helyszíni szakvéleményezés
  • rövid jelentés készítése

Az elõaudit során az auditor összehasonlítja a MIR gyakorlati mûködését és a rendszer dokumentációját az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeivel, részletes értékelést ad a vezetõség számára a szabványnak való megfelelés mértékérõl. Az auditor írásban teszi meg észrevételeit, felsorolja az észlelt hibákat és javaslatot tesz kijavításukra.
Az elõaudit a tanúsító audithoz hasonló terjedelmû, mélységû és szigorúságú vizsgálat, azonban a szervezetre nézve semmilyen hátrányos következménnyel nem jár. Elõnye, hogy feltárja azokat az eltéréseket, amelyek megléte a tanúsítás sikerét veszélyeztetheti és amelyek kijavítása a késõbbi tanúsítás eredményességét nagymértékben növeli.
Az elõaudit során szerzett ismeretek a további tanúsító audit részét képezik.
A minõségirányítási vezet a felelõs a feltárt hibáknak, az auditori jelentésben megfogalmazott javaslatok figyelembevételével történõ kijavításáért, a javító intézkedések hatékonyságának ellenõrzéséért.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

franchise

Termelők, nagykereskedők és más szolgáltató szervezetek mint rendszergazdák és független üzleti vállalkozások mint franchise-átvevők közötti szerződéses kapcsolat, amelyben az átvevő megkapja a jogot, hogy a franchise-rendszer egy vagy több elemét birtokolja és működtesse.