Integratív vezetés

cikkek marketing pályázat tanúsítás adatbank kapcsolat Ajánlatkérés
E-mail:
Jelszó:
Kulcsszó:
Hírek, információk, tanácsok Vállalkozásod fejlesztéséhez!
Neve:
Email:

 Az ISO 9001 és a minőségirányítási alapelvek várható változásai

Az új ISO 9001 szabvány várhatóan 2015-ben jelenik meg a következő menetrend szerint:

2013. június: a CD (Committee Draft: bizottsági tervezet) szavazásra bocsátása,
2014. április: a DIS (Draft International Standard: nemzetközi szabvány tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. július: az FDIS (Final Draft International Standard: nemzetközi szabvány végső tervezete) szavazásra bocsátása,
2015. szeptember: a nemzetközi szabvány kiadása (ISO 9001:2015).

Előző Vissza a cikkek listájához Következő

Integratív vezetés

2008-03-11


Cikk ajánlása Mondja el véleményét Cikk myomtatása

A minõségügyi szakembereknek négy kérdésre kell pontos választ adniuk. Mit kell javítani? Ki a felelõs? Mi az illeszkedõ technológia? Milyen képzés kell? Ezek felismeréséhez szervezett és keményen dolgozó csapatok ezreinek tapasztalatcseréjére volt szükség. Így született a "japán csoda", amelyet a "japán minõséggel" azonosítottak, s ami már ekkor több volt, mint minõség önmagában. Kreatív utánzással vegyes alkalmazásba vételük (benchmarking) a japán feudális hûbérúri társadalmi hagyományok megõrzése mellett alkotott vezetési "csodafegyver", amit a minõségügyi körök teljes értékû bevezetése jellemzett.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérdd ajánlatunkat itt!

Integratív vezetés

Európa és Amerika szemlélete lassabban változott, így minõségbiztosítási rendszerük sok hiányossággal mûködött. Eljött a hiányosságok elismerésének ideje, mert a felismerés igazából már korábban megtörtént, csak néhány rövid távon ható erõ mind a felkészítõ tanácsadók, mind pedig az auditálók, s az ezeket "elszenvedõ" cég részérõl hátráltatta az így már nagy "beismerést".

Klasszikus orientációs elmélet

A klasszikus orientációs elmélet szerint kezdetben volt a termelésorientált jelleg (például a Ford T-modellje), ezután az értékesítésorientált vállalati magatartás dominanciája (porszívóügynökök hada), majd a klasszikus marketingorientáció következett, amely a vevõigények felmérésére épülõ marketing-mix (4P) elemek harmonikus megvalósításán fáradozott. Mára azonban a versenymarketing és ügyfélmarketing eszköztárának vegyítése ad lehetõséget a vállalatok talpon maradásához. Mindezt a vevõigények folyamatos pontosítása, differenciáltságuk kezelése és az elégedettség rendszeres visszamérései biztosítják. A piaci munka klasszikus marketingszemléletén túlmutató eszközrendszerét kell a vállalat vezetésének kidolgoznia és integrálnia a szervezet mûködésébe. A vezetés felelõsségi körébe tartozik, hogy mindezt úgy valósítsa meg, hogy az embert kiemelten és erõforrásként kezelje, ismerje ennek eszköztárát, és azt tudatosan alkalmazza.

Integratív vezetés

Ma már kizárólag integratív vezetéssel lehet a vállalatok, vállalkozások jövõjét biztosítani. A vezetõ részérõl mindehhez a magas önismereten alapuló önfejlõdési képességnek kell társulnia, amely a változások kezelésének képességét és a csapatmûködés eredményességét fokozó gyakorlati készséget kell javítania. A legnagyobb vezetéselméleti dilemma így fogalmazódik meg: a rendszert vagy az embert tekintsük a sikeres tevékenység fõ meghatározjának? A válasz az integratív menedzsment, amely tudatosan ötvözi a fenti "rendszerek" és "integratív irányításuk" sajátosságait.

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérdd ajánlatunkat itt!

Küldd el ismerősödnek!

Az Ön neve*
Az Ön email címe*
Ismerőse neve*
Ismerőse email címe*
Ellenőrzés*

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/consult/tpl.consultBlock.php on line 32
Online tanácsadás

Kérdező: aranyvirag7
Kérdés: Tisztelt Cím ! Egy IX. József Attila lakótelepi társasházban lakom. A nyílászáróim elavultak, szeretném kicseréltetni azokat, de a lakóközösség nem járul hozzá, hogy közösen fogjunk neki. A kérdésem az lenne, hogy egyedül pályázhatok - e nyílászáró cserére .
A Válasz: Itt olvasható


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/clients/client1/web122/web/templates/dictionary/tpl.dictionaryBlock.php on line 32
Szakszótár

termelési orientáció

Olyan vállalati gazdálkodási magatartás, amely során a termelőüzemek gyártási tevékenysége a meghatározó, míg kevés figyelmet fordítanak a vevőkre és a piackutatásra. Az árképzés alapja, illetve a fő vezérelv a költségcsökkentés. Az értékesítési szervezet feladata kizárólag az eladás.